Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Šibenčani slave sv. Mihovila

Šibenčani slave sv. Mihovila

 

 

U povodu Dana Grada Šibenika i blagdana sv. Mihovila danas je kod Spomen križa na Gradskom groblju Kvanj odana počast braniteljima stradalim u Domovinskom ratu, kao i svim Šibenčanima koji su stvarali ovaj grad te doprinijeli njegovom  gotovo tisućljetnom trajanju.

Vijence su položili gradonačelnik Željko Burić sa zamjenicima Danijelom Miletom i Paškom Rakićem, predsjednik Gradskog vijeća Grada Šibenika Dragan  Zlatović, izaslanstvo Šibensko-kninske županije predvođeno županom Goranom Paukom, predstojnica Ureda državne uprave Edita Grubišić, predstavnici Policijske uprave Šibensko- kninske,  predstavnici braniteljskih udruga te političkih stranaka. Prigodni glazbeni repertoar izvela je Šibenska narodna glazba,  a molitvu odrješenja predvodio je župnk Ražina don Ivica Boko.

Proslava šibenskog nebeskog zaštitnika nastvalja se svečanom euharistijom i procesijom ulicama grada. Sveti misu koja će se održati na Trgu Republike Hrvatske predvodit će sisački biskup mons. Vlado Košić.

U prigodi obilježavanja Dana Grada glazbeni spektakl večeras priprema Šibensko pjevačko društvo Kolo. U suradanji s orkestrom Oružanih snaga Republike Hrvatske na tvrđavi sv. Mihovila s početkom u 21 sat izvest će rock operu Gubec beg.

Povodom današnje svečanosti Javna ustanova Tvrđava kulture omogućila je besplatan ulaz svim posjetiteljima na šibenske tvrđave sv. Mihovila i Barone.

 

  Objavljeno: 29.09.2017, 11:28h