Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Šibenik bilježi izvrsne srpanjske turističke rezultate

Šibenik bilježi izvrsne srpanjske turističke rezultate

 

 

 

Turistički rezultati za mjesec srpanj su premašili očekivanja i trenutno su svi kapaciteti grada Šibenika puni- rečeno je danas na tiskovnoj konferenciji na kojoj su gradonačelnik Željko Burić i direktor Turističke zajednice Grada Šibenika Dino Karađole predstavili turističke  rezultate mjeseca srpnja.

„ Na  administrativnom području grada Šibenika zabilježen je porast noćenja od 15% dok je broj dolazaka povećan za 18% u odnosu na prošlu godinu. Na užem gradskom području evidentirano je 50% povećanje noćenja u odnosu na prošlogodišnji srpanj.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić dodajući da su ovi rezultati pravi pokazatelj i slika šibenskog turizma. Gradonačelnik Burić dodao je i da svaka neistinita izjava na ovu temu  ima svoju težinu te i izvan lokalnih okvira negativno utječe na ugled grada, a to ne bi smio biti ničiji interes.

„Nakon slabijih lipanjskih rezultata srpanj je zaista premašio naša očekivanja.  Na području TZ Grada Šibenika zabilježena je brojka od 302.000 noćenja, dok je u srpnju prošle godine ostvareno 263.000 noćenja. Hotelijeri su ostvarili povećanje od 10%, kampovi bilježe 7% povećanje te privatni iznajmljivači povećanje od 34%.“, rekao je  direktor TZ Grada Šibenika Dino Karađole, ističući upravo 50 % povećanje turističkih posjeta na području samog grada kao najveći uspjeh.

„Po strukturi gostiju prednjače strani gosti i to uglavnom Njemci, Slovaci te Nizozemci dok je domaćih gostiju tek oko 9%, a u usponu je i prosjek njihova zadržavanja u gradu. “, dodao je Karađole.

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji na terasi hotela Medulić Life Palace gradonačelnik je istaknuo i da se paralelno s ovom sezonom odvijaju razgovori s investitorima za buduće projekte povećanja broja smještajnih kapaciteta u gradu, što će Šibeniku omogućiti još jači turistički uspon.

  Objavljeno: 04.08.2015, 12:08h