Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Šibenik će obilježiti 55. rođendan Dražena Petrovića

Šibenik će obilježiti 55. rođendan Dražena Petrovića

 

 

Grad Šibenik će i ove godine obilježiti rođendan velikana hrvatske i svjetske košarke Dražena Petrovića. U sklopu programa održat će se tradicionalni  košarkaški turnir „Sjećanje na Dražena“ te atletske utrke „Šibenskih deset“ i „Draženova četvorka“, a pod ingerencijom Hrvatskog atletskog saveza, održat će se i Prvenstvo Hrvatske u cestovnom trčanju.

 

U subotu 19. listopada 2019.g., s početkom u 9,30 sati na šibenskoj rivi startat će i dječja utrka, dok će se službeno otvorenje Prvenstva Hrvatske u cestovnom trčanju održati s početkom u 10,25 sati na Trgu Pavla Šubića I.

 

Start utrke na deset kilometra „Šibenskih deset“ predviđen je u 11 sati, dok će se „Draženova četvorka“ trčati od 12.30 sati.

 

Sve informacije o utrkama dostupne su na web stranici http://sibenik.run/

 

Košarkaški turnir za predkadete „Sjećanje na Dražena“ odvijat će se u subotu i nedjelju u dvorani OŠ Petar Krešimir IV, a sudjelovat će ekipe KK Zadar, KK Split, KK Vodopad Jajce te organizatori turnira OKK Dražen Petrović.

 

Središnja manifestacija obilježavanja Draženovog rođendana održat će se kod spomenika Draženu Petroviću na Baldekinu u utorak 22. listopada 2019. s početkom u 10,30 sati kada će u zrak biti puštena 55 balona u znak sjećanja na Dražena.

 

Kao i lanjskih godina, na zgradi Gradske uprave bit će izvješen dres  dimenzija 7 X 5 metara, verzija najpopularnijeg Draženovog  dresa iz vremena dok je igrao za Šibenku, a kojeg je izradila dizajnerica Karmen Herceg.

  Objavljeno: 18.10.2019, 12:23h