Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Šibenik će uskoro dobiti informacijski sustav kulturno povijesne cjeline – Geonucleus.Si

Šibenik će uskoro dobiti informacijski sustav kulturno povijesne cjeline – Geonucleus.Si

 

 

Gradonačelnik Željko Burić održao je danas sastanak s predstavnicima Društva za očuvanje šibenske baštine Juraj Dalmatinac. Predstavnici Društva na čelu s predsjednikom Nikolom Grubićem gradonačelniku su prezentirali projekt informacijskog sustava kulturno povijesne cjeline Šibenika – Geonucleus.Si.

 

Riječ je o internetskoj stranici koja će u skoroj budućnosti biti dostupna za javnu upotrebu, a na jednom mjestu sadržavat će preko 2.000 građevina koja se nalaze u zaštićenoj šibenskoj gradskoj jezgri sa svim bitnim podacima, fotografijama, te smjernicama za obnovu.

 

„Grad Šibenik u potpunosti podržava ovaj hvalevrijedan projekt te napore Društva Juraj Dalmatinac da na jednom mjestu uveže sve objekte koji se nalaze u staroj gradskoj jezgri Šibenika. Vjerujemo kako će ova platforma jednom kada zaživi biti od koristi kako Gradu, tako i svim zainteresiranim investitorima, ali i građanima.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

 

U suradnji s Društvom arhitekata Šibenik, odnosno sekcijom mladih Društva arhitekata Šibenik (SOBA), Društvo Juraj Dalmatinac do sada je evidentiralo prvih 300 objekata u skladu sa smjernicama i preporukama Konzervatorskog odjela pri Ministarstvu kulture.  

 


Projekt podržava Ministarstvo kulture, Arhitektonski i Geodetski fakulteti u Zagrebu. 

  Objavljeno: 16.04.2018, 15:07h