Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Šibenik dobio dvoranu kojom se može ponositi

Šibenik dobio dvoranu kojom se može ponositi

 

 

Nakon desetak godina priče o potrebi njezine rekonstrukcije, danas je otvorena obnovljena sportska dvorana Baldekin, koja je tako uvrštena u  plan šibenske Gradske uprave da spomen soba, koš, dvorana i Trg Dražena Petrovića postanu svojevrsni šibenski put u spomen na košarkaškog velikana. U prigodi otvaranja dvorane, prisutne su pozdravili gradonačelnik Šibenika Željko Burić i  Draženova majka  Biserka Petrović.

„Uoči početka sportske sezone dvorana na Baldekinu, koja se posebno veže uz košarku, dovršena je na zadovoljstvo ne samo sportaša i sportskih djelatnika, već i navijača, ljubitelja sporta i svih građana grada Šibenika. Ulaganje u sportske objekte naša je misija, jer time stvaramo uvjete za sportski razvoj naše mladosti; i to od škola sportova do profesionalne razine“, kazao je gradonačelnik Željko Burić te spomenuo i radove na drugim gradskim sportskim objektima; od sportskog centra Ljubica, pomoćnog igrališta na Šubićevcu, do ex Partizana na Mimicu čija obnova slijedi u 2016.g.

„Dražen je svaki dan u ovoj dvorani trenirao 7 sati, a ova lopta je simbolika Dražena i njegova truda koji je ulagao da bi uspio u svijetu košarke.“, rekla je Biserka Petrović simboličnim podbacivanjem lopte za početak utakmice između košarkaša OKK Dražen Petrović i Škole košarke KK Split. Novoobnovljenu dvoranu danas krase i dresovi košarkaškog virtuoza te Draženova fotografija  u prirodnoj veličini.

Sportska dvorana Baldekin koja već 42 godine vjerno služi šibenskom sportu,  konačno je poprimila  konture koje  je čine prepoznatljivom u svijetu košarke, kako na hrvatskoj, tako i svjetskoj razini.  Ukupna vrijednost svih radova na dvorani iznosi 5 milijuna kuna s PDV-om od čega je na natječaju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osvojeno bespovratnih 1.397.646 kuna, a  ostatak je osiguran iz šibenskog proračuna.

Na dvorani su zamijenjena postojeća vrata i prozori uz obnovu fasadnih zidova, sanirani ravni krovovi, te obnovljen pod dvorane uz izmjenu postojećeg dotrajalog parketa i obnovu pomoćnih prostorija.

Pored funkcionalnog i energetskog karaktera, dvorana je dobila i novi vanjski izgled sa karakterističnim motivima i bojama šibenske kape.

  Objavljeno: 26.08.2015, 12:05h