Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Šibenik domaćin najprestižnijeg natjecanja u dvobojskom jedrenju u Europi

Šibenik domaćin najprestižnijeg natjecanja u dvobojskom jedrenju u Europi

 

 

 Grad Šibenik domaćin je prve ovogodišnje regate European Match Race Toura, najjačeg i najprestižnijeg natjecanja u dvobojskom jedrenju u Europi. Deset posada iz Austrije, Francuske, Poljske, Slovenije, Rusije i Hrvatske natjecat će se u šibenskom zaljevu od 9. do 12. veljače.

 

„Vodstvo European Match Race Toura prepoznao je uspjehe JK Vala i Wave Sailing Centra u organiziranju match i fleet regata u protekle dvije godine, a uvrštenje Šibenika u ovu seriju veliko je priznanje ne samo šibenskom nego i hrvatskom jedrenju. Na nama je da tu ukazanu čast opravdamo i damo sve od sebe kako bismo jedriličarima osigurali najbolje uvjete za jedrenje i pokazali naše poznato gostoprimstvo .“ kazao je na današnjoj konferenciji za medije Denis Marinov ispred JK Val.


Gradonačelnik Željko Burić naglasio je, pak, da je ovo samo nastavak odlične suradnje Grada i JK Vala.


„Sport, odnosno jedrenje, može puno doprinijeti u razvoju turizma, a regate poput ove sjajna su promocija za Šibenika. Svaki turist, pa i natjecatelj koji će doći zbog regate, potencijalni je ulagač i promotor našeg grada.“, istaknuo je gradonačelnik Željko Burić.


Čast  organizatora, Jedriličarskog kluba Val, branit će posada Tea Piasevolija koji je naglasio kako su pred nama tri dana
dana spektakularnog jedrenja.


Dolazak ove prestižne regate u Šibenik pozdravio je i direktor Turističke zajednice grada Šibenik Dino Karađole

 

„Vjerujem da je ovo samo početak i da će nas European Match Race Tour i sljedećih godina pohoditi.“,  naglasio je Karađole. 

  Objavljeno: 07.02.2017, 11:39h