Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Šibenik pedalira: 1 kuna po prijeđenom kilometru za prihvatilište za beskućnike

Šibenik pedalira: 1 kuna po prijeđenom kilometru za prihvatilište za beskućnike

 

 

 

Nextbike sustav javnih bicikala, u suradnji s Gradom Šibenikom, pokreće humanitarnu akciju kojom će donirati 1 kunu po prijeđenom kilometru na javnim gradskim biciklima za uređenje prihvatilišta za beskućnike. Ova humanitarna akcija počinje danas i trajat će sve do 31. siječnja 2015. godine pri čemu će za svaki prijeđeni kilometar na javnim biciklima 1 kuna biti donirana u korist zbrinjavanja šibenskih beskućnika.

„Pozivamo stoga sve građane da za samo 40kn na http://www.nextbike.hr/hr/sibenik/ aktiviraju svoj nextbike korisnički račun jer će time pomoći zbrinjavanju beskućnika, a uz to će na dar dobiti i dodatnih 40kn na svom nextbike računu i time će imati na raspolaganju ukupno 20 sati vožnje biciklima! Ukoliko niste skloni Internetu ili nemate vremena proučavati upute, dodatne informacije potražite u Turističko-informativnom centru na rivi, u agencijama Nik i Magtours ili u poslovnici Autotransporta ili nazovite nextbike službu za korisnike svaki dan između 06:00 i 22:00 sati na 01 777 6534.“, poručuje Krešimir Dvorski iz Nextbikea.

Sustav javnih gradskih bicikala Nextbike u Šibeniku je do sada privukao 500 registriranih korisnika od čega je otprilike polovica turista, a polovica domaćih ljudi, što je dobar znak da su Šibenčani i gosti iz drugih hrvatskih gradova prepoznali sustav javnih bicikala u Šibeniku kao dobrodošlu dopunu javnog gradskog prijevoza.

„Drago mi je da smo sustav javnih bicikala, nakon tromjesečnog  pilot-projekta, zadržali u Šibeniku i da on ide čak i korak dalje; pored činjenice što smo građanima i gostima našeg grada ovim projektom omogućili zdrav, za okoliš prihvatljiv, prijevoz, za svaku pohvalu je i društveno odgovorno ponašanje u vidu donacije  za naše prihvatilište za beskućnike. Hvala Nextbikeu koji se uključio u plemenitu akciju uređenja prihvatilišta kojeg vodi Caritas šibenske biskupije.“, kazao je gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić.

 

O nextbike sustavu javnih bicikala

 

Podsjetimo, ukupno je raspoloživo 38 gradskih bicikala s 3 ili 8 brzina i 2 električna bicikla. Svi bicikli opremeljeni su prednjim i stražnjim svjetlima, košaricom za prijevoz stvari, prednjom ručnom i stražnjom torpedo kočnicom. Bicikli su izuzetno robusni i otporni na sve vremenske uvjete, a u slučaju kvara osigurana je i redovna servisna služba koja će ujedno brinuti i o optimalnoj raspodjeli bicikala na sve 4 stanice sistemom pravovremene redistribucije bicikala s one stanice na kojoj postoji višak bicikala na druge stanice gdje ih u datom trenutku nedostaje.

 

Kako biste unajmili bicikl, potrebno je obaviti jednostavnu i brzu registraciju u sustav putem web stranice http://www.nextbike.hr/hr/sibenik/ na kojoj možete naći kratke upute, a na raspolaganju vam je i call centar koji rad svaki dan od 06:00 do 22:00 sati, uključujući i vikende i blagdane.

Aktivacija računa stajat će vas 40 kuna i taj iznos će vam biti dovoljan za 10 unajmljivanja u trajanju do 60 minuta, odnosno u prosjeku 4kn po satu što je manje od zahtjeva iz javnog natječaja kojim je bila uvjetovana maksimalna cijena najma od 5kn po satu. Poludnevni najam u trajanju od 4 do 6 sati koštat će vas samo 20kn, a cjelodnevni najam u trajanju 6 do 12 sati stoji 40 kuna.

Umjesto zaključka

Građani i tursiti ne moraju više strahovati zbog krađe bicikala. Prepoznatljiv izgled i registrirani Nextbike bicikli omogućit će korisnicima bezbrižnu vožnju gradom. Sustav javnih bicikala donosi Šibeniku mnogobrojne koristi od javnog interesa, poboljšava imidž grada, omogućuje otvaranje novih radnih mjesta u sklopu projekta kao i u povezanim turističkim djelatnostima.

Dodatne informacije o operateru sustava

 

 

Sustav javnih bicikala d.o.o. je tvrtka osnovana 2013. godine. Licencirani je partner i ekskluzivni zastupnik njemačke tvrtke Nextbike GmbH iz Leipziga koja je prisutna u više od 80 gradova u 14 država na 4 kontinenta. Sustav javnih bicikala korisnicima omogućuje brz, jednostavan, jeftin i ekološki način prijevoza uz slogan: „Sjedni i vozi!“. Sustav javnih bicikala niže priznanja za svoj rad. U ožujku je primio Zlatni indeks. Naime, prema istraživanju Hendala, studenti Sustav javnih bicikala smatraju najboljom tvrtkom u kategoriji malih i srednjih po društveno odgovornom ponašanju i ekologiji. Sustav javnih bicikala proglašen je i najboljim startup-om zelenog gospodarstva 2014. godine. i nositelj je prestižnog Green Mark certifikata za izvrsnost. Također su dobitnici DM Green City nagrade za poseban doprinos zaštiti okoliša. Ministarstvo poduzetništva nagradilo ih je bespovratnom potporom za proširenje mreže stanica s javnim biciklima i česti su gosti poslovnih skupova fokusiranih na društveno odgovorno poduzetništvo, zelene tehnologije i zaštitu okoliša. Pisma podrške tvrtki Sustav javnih bicikala upućena su iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske, Savjeta za zelenu gradnju, Hrvatske turističke zajednice, biciklističkih udruga te drugih uglednih institucija, udruga i tvrtki. Posljednja u nizu nagrada je nagrada Hrvatske udruge poslodavaca za brigu o okolišu koja je tvrtki Sustav javnih bicikala dodijeljena u društvu velikih imena poput Ericsson Nikole Tesle, Siemensa, Biovege i drugih renomiranih tvrtki.

  Objavljeno: 06.11.2014, 09:53h