Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Šibenik sa „100 sati glazbe“ ulazi u Novu godinu

Šibenik sa „100 sati glazbe“ ulazi u Novu godinu

 

 

Ako put od 1000 kilometara počinje prvim korakom, onda – prateći istu logiku – program po šibenskim crkvama, dvoranama i ulicama „100 sati glazbe“ počinje prvim tonom. A taj će se čuti u ponedjeljak, 10. prosinca, u Katedrali sv. Jakova, gdje nastupa Zbor splitske katedrale uz pratnju orkestra HNK u Splitu. Iste večeri, u Gradskoj vijećnici nastupit će dubrovački pijanist Đuro Tikvica.


Tim nastupima započet će iznimno uzbudljiv, glazbom raskošan prosinac u Šibeniku, tijekom kojega će se svakoga dana Šibenčanima i njihovim gostima predstaviti mladi glazbenici. Ovogodišnji program blagdanskih svečanosti nosi naziv „100 sati glazbe“, u sklopu kojega će se održavati i tradicionalne „Božićne čarolije“. U Katedrali, Vijećnici i Kazalištu, ali i po ulicama i ugostiteljskim objektima, moći će se uživati u koncertima popularne i klasične glazbe, a na taj će se način šibenski izvođači neposredno predstaviti svojim sugrađanima, dok će brojna vrhunska gostovanja samo potvrditi ambicioznost cjelokupnog programa.

Grad Šibenik ovakvim svečanim i zabavnim programom, kojim će se još jednom istaknuti šibenske posebnosti i neprocjenjiva kulturna baština, ulazi u 2013., godinu ulaska Republike Hrvatske u Europsku Uniju. Želja organizatora programa „100 sati glazbe“ je blagdane proslaviti u zajedništvu i prijateljstvu, a novac koji će se izdvojiti za iznimno talentirane šibenske glazbenike pokazat će koliko se Grad njima ponosi.

Za najmlađe Šibenčane, kojima je u cijelosti posvećen program „Božićne čarolije“, vrhunac blagdanske proslave dogodit će se 30. prosinca u hotelu Krka, gdje će na dočeku dječje nove godine nastupiti pjevačica Kim Verson i domaći izvođači. Za sve ostale, najluđa noć proći će uz energični zvuk grupe Fenix i plesni ritam Berekina na Trgu Pavla Šubića.

Program „100 sati glazbe“ neće završiti ulaskom u Novu godinu. Svakodnevni koncerti nastavit će se sve do 11. siječnja, a raspored nastupa bit će naknadno objavljen.

  Objavljeno: 09.12.2012, 10:47h