Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Šibenik u utorak, 22. listopada, obilježava 60. rođendan Dražena Petrovića

Šibenik u utorak, 22. listopada, obilježava 60. rođendan Dražena Petrovića

 

 

Grad Šibenik će ove godine obilježiti 60. rođendan velikana hrvatske i svjetske košarke Dražena Petrovića koji je za Šibenčane zauvijek ostao „naš mali“.

Središnja manifestacija održat će se kod spomenika Draženu Petroviću na Baldekinu u utorak, 22. listopada 2024. s početkom u 10:30 sati, kada će izaslanstva Grada Šibenika, Šibensko-kninske županije, sportskih klubova i udruga položiti vijence i zapaliti svijeće. Nakon prigodnog programa kojega će voditi učenici učiteljice Ivane Guberina iz OŠ Jurja Šižgorića, vijenci će u 11:00 sati biti položeni i kod Draženovog koša u Ulici Petra Preradovića.

U organizaciji OKK Dražen Petrović vikend uoči Draženova rođendana u Sportskoj dvorani Baldekin održat će se 23. KUP Dražena Petrovića, Međunarodni košarkaški turnir za igrače rođene 2011./2012. godine, dok je u čast našem legendarnom sugrađaninu za subotu, 19. listopada, najavljeno i deveto izdanje cestovnih atletskih utrka „Šibenskih deset“ i „Draženova četvorka“- Prvenstvo Hrvatske u cestovnom trčanju.

Svjetska premijera dugometražnog igranog filma „Dražen“ redatelja Danila Šerbedžije te autora projekta i producenata Ljube Zdjelarevića i Ivora Šibera održat će se na Draženov rođendan, 22. listopada 2024. s početkom u 20:00 sati u Cinestar kinu u centru Dalmare u Šibeniku.

  Objavljeno: 17.10.2024, 12:42h