Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Šibenik završava uređenje gradske plaže Banj i atraktivnom šetnicom povezuje je s gradom

Šibenik završava uređenje gradske plaže Banj i atraktivnom šetnicom povezuje je s gradom

 

 

Grad Šibenik nastavlja projekte uređenja i povezivanja gradske plaže Banj sa starom gradskom jezgrom. Tim povodom danas su Uredu gradonačelnika potpisani ugovori s izvođačem radova za izgradnju objekata na plaži Banj i uređenje šetnice Banj – Pekovac.

Na javnom natječaju za oba projekta kao najpovoljnija izabrana je ponuda šibenskog poduzeća Ran d.o.o. Ugovore ukupne vrijednosti oko 10 milijuna kuna potpisali su šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović i dipl. ing. Krešimir Nikolac, direktor tvrtke Ran d.o.o. koji je izrazio svoje zadovoljstvo što može raditi na kapitalnim projektima za grad Šibenik.

„Šibenik je ove godine imao rebalans proračuna i najveći dio novca za ove projekte povukli smo s tih pozicija. To je primjer dobrog gospodarenja sredstvima građana i red je da ih uložimo u poboljšanje infrastrukture“, istaknuo je šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović.

Projekt „Šetnice Banj – Pekovac“ novi je projekt Grada Šibenika koji se nastavlja na uređenje gradske plaže i kojim će se na atraktivan način spojiti završetak gradske rive na istoku i gradsko kupalište Banj.

Dok je prva faza uređenja gradske plaže Banj obuhvatila gotovo sve radove predviđene projektom, uređenje kupališta i sportsko – rekreacijske sadržaje, te je plaža otvorena 17. lipnja 2012. godine, ove će godine biti u potpunosti dovršena s izgrađenim objektima koji uključuju sanitarni prostor, svlačionice i ugostiteljske sadržaje. To će biti dodatni impuls šibenskom turizmu i razvoju smještajnih kapaciteta u gradu.

„Prošlu smo  turističku sezonu završili s povećanjem noćenja od čak 28% i nedvojbeno je da je tom rezultatu doprinijela i plaža Banj jer su se gosti dulje zadržavali u Šibeniku. Smatramo da će navedeno uređenje plaže i sljedeće sezone rezultirati duljim zadržavanjem turista u našem gradu“, naglasio je gradonačelnik Ante Županović

Šibenčani i njihovi gosti, osim u samom kupanju u srcu grada, od sada će moći uživati i u brojnim sadržajima na samoj plaži u okviru novog objekta, a do nje će moći doći
šetnjom uz more, uz pogled s vidikovca na kanal i na sam grad, i to do početka iduće turističke sezone.

Također, završetkom radova osigurat će se potrebna infrastruktura kao preduvjet za neke buduće projekte, što će uvelike olakšati njihovu realizaciju.

  Objavljeno: 22.01.2013, 14:01h