Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Šibenska bolnica proslavila 210. obljetnicu rada

Šibenska bolnica proslavila 210. obljetnicu rada

 

 

U povodu 210. obljetnice osnutka Opće bolnice Šibensko-kninske županije danas je u Hrvatskom narodnom kazalištu održana Svečana akademija. Na Svečanoj akademiji nazočnima se prigodnim riječima obratila dr. Sanja Jakelić, ravnateljica šibenske bolnice koja se zahvalila svim sadašnjim i bivšim djelatnicima bolnice na njihovom predanom radu. Također je podsjetila na uspješnu povijest ove šibenske zdravstvene ustanove koja je tijekom godina djelovanja bila pionir u izvođenju mnogih medicinskih zahvata i podizanju razine zdravstvene zaštite.

 

Okupljene je pozdravio i gradonačelnik Željko Burić, ujedno i nekadašnji ravnatelj OB Šibensko-kninske županije.


„Ponosni smo na sav intelektualni potencijal i inovativnost koje su Šibenčani u dugoj povijesti naše bolnice iskazivali. Bolnica je preznačajna ustanova u kulturnom, gospodarskom i zdravstvenom smislu stoga bismo svi zajedno o njoj morali voditi računa.“, kazao je gradonačelnik te istaknuo važnost gradnje nove bolnice.

 

Na Svečanoj akademiji prigodnim riječima obratili su se i pomoćnik ministra zdravstva Denis Kovačić, župan Goran Pauk te otac biskup Tomislav Rogić.

 

Kod Spomen ploče na zidu prve šibenske bolnice u Uboškom domu za sve preminule liječnike i medicinsko osoblje položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

 

Opća bolnica Šibensko-kninske županije dobitnik je ovogodišnje Nagrade Grada Šibenika, a nedavno joj je uručena Povelja Predsjednice Republike Hrvatske  za osobit i dugogodišnji doprinos u zdravstvenoj zaštiti građana grada Šibenika, Šibensko-kninske županije i Republike Hrvatske u cjelini. 

  Objavljeno: 27.11.2017, 13:34h