Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Šibenska knjižnica nastavlja se družiti sa svojim korisnicima putem društvenih mreža

Šibenska knjižnica nastavlja se družiti sa svojim korisnicima putem društvenih mreža

 

 

U vremenu kada, u strahu od širenja koronavirusa, zbog vlastite sigurnosti i sigurnosti drugih ostajemo doma, Gradska knjižnica „Juraj Šižgorić“ Šibenik nastavlja se družiti sa svojim korisnicima preko društvenih mreža (Facebooka https://www.facebook.com/Gradska-knjižnica-Juraj-Šižgorić-Šibenik-309441875851184/ i Instagrama (https://www.instagram.com/gradskaknjiznicajurajsizgoric/).

 

Kako bi riječi, stihovi, glazba i ilustracije šibenskih pisaca, književnika, glazbenika, knjižničara te drugih kulturnih djelatnika i umjetnika bile dostupnije što većem broju građana, na svome  YouTube kanalu https://www.youtube.com/channel/UC_c5q2ADPrDEJ41Ey9-4yzQ

Knjižnica objavljuje snimljene sadržaje. Do sada su objavljene dvije radio drame za koje je dramatizaciju napravila Zdenka Bilušić, likovna umjetnica i pedagog te voditeljica Odjela za vizualnu kulturu Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“ Šibenik, priča o Faustu Vrančiću iste autorice, stihovi književnika Aljoše Vukovića i Ivana Klarića te bajka komunikologinje Karmen Bezbradice.

Knjižnica svakodnevno objavljuje preporuke s besplatnim javno dostupnim online sadržajima za sve dobne skupine.

Na Facebooku je pokrenuta rubrika „Ova je knjiga pronašla mene, a koja je pronašla vas?“, za koju ponedjeljkom i četvrtkom preporuke za knjige koje trenutno čitaju pišu poznati Šibenčani. Do danas su objavljeni osvrti knjižničarke Karmen Krnčević, Željka Krnčevića, ravnatelja Muzeja Grada Šibenika, novinarke Živane Podrug i Vilijama Lakića, ravnatelja naše Knjižnice.

 

Digitalizirana građa

Novine i časopisi iz Zavičajne zbirke Sibenicensia

Digitalizacija starih šibenskih novina i časopisa učinila je jedan od najvažnijih izvora za poznavanje i proučavanje lokalne povijesti u prvoj polovici 20. st. dostupnim istraživačima, ali i svima onima koje zanima prošlost šibenskoga kraja.

Do danas su digitalizirane 33 novine i 8 časopisa, dostupno na: http://212.92.192.228/index.html

 

Virtualni muzej Fausta Vrančića

Muzej je prilog šibenske knjižnice boljem poznavanju djela tog glasovita polihistora, leksikografa i izumitelja, a "prošetati se" mogu svi, mali i veliki. Učenici osnovnih škola mogu se zabaviti uz kviz o Faustu i slagalicu Homo volans.

Dostupno na: http://faust.knjiznica-sibenik.hr/

 

U tijeku su pripreme za virtualno obilježavanje manifestacije Noć knjige i ovim putem vas podsjećamo da su u sklopu programa u tijeku dva likovna natječaja Dječjeg odjela, natječaj za djecu do osam godina: „Moja najdraža priča, moj najdraži lik“ i natječaj za učenike od 5. do 8. razreda: „Knjiga koja me promijenila“.

  Objavljeno: 16.04.2020, 11:20h