Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Šibenska projekcija filma „Sve je bio dobar san“

Šibenska projekcija filma  „Sve je bio dobar san“

 

 

Dokumentarni film redatelja Branka Ištvančića „ Sve je bio dobar san“ bit će prikazan u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića u petak, 08.travnja 2016.g., s početkom u 19,30 sati.

Film proučava događaje iz vremena početka rata u Hrvatskoj, dolazak Francuza Jean-Michela Nicoliera u Hrvatsku, njegovu borbu, tragiku obrane grada Vukovara, kao i mučeničku smrt na Ovčari. Priča prati majku ubijenog Jean-Michela, Lyliane Fournier, koja živi u Karlovcu i traga za posmrtnim ostacima svojeg sina, ali i podacima koji govore o njemu od dolaska u Hrvatsku, boravku na prvoj ratnoj liniji u Mejaškom Selu pa do odlaska u ratni pakao Vukovara.

Priča o mladom Francuzu pretočena je 2012. godine i u roman naslovljen “Jean ili miris smrti”, koji je utemeljen na dugogodišnjoj osobnoj istrazi Nevenke Nekić i Antuna Ivankovića, protkan iskazima sa suđenja u Beogradu, pismima Jeanove majke i isječcima iz francuskog tiska.

Film je rađen u produkciji Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskoga rata, Udruge dr. Ante Starčević – Tovarnik i Udruge Artizana iz Zagreba.

Svečana premijera filma održana je u veljači ove godine u Kinu Europa u Zagrebu pred oko 700 gledatelja, a od tada je prikazan u niz hrvatskih gradova, kojima će se sutra pridružiti i Šibenik.

  Objavljeno: 01.04.2016, 14:24h