Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Šibenska regata krstaša starta ove subote, 2. prosinca, u 11 sati

Šibenska regata krstaša starta ove subote, 2. prosinca,  u 11 sati

 

 

Pucanj iz topa Šibenske gradske straže tradicionalno će ove subote, 2. prosinca,  u 11 sati označiti start ovogodišnje Šibenske regate krstaša. Jedriličarska regata koja se ove godine 23. put održava u šibenskom akvatoriju povodom blagdana sv. Nikole, zaštitnika putnika i pomoraca,  okupit će 30-ak posada s oko 200 jedriličara iz Hrvatske i inozemstva.

Jedrit će se,  kao i uvijek,   na potezu riva – šibenski most – Mandalina – riva. Šibenska regata je postala omiljena među jedriličarima i građanima Šibenika upravo zato što se jedri u akvatoriju gradske luke.  To je čini posebnom iz više razloga. Najvažnije je što se regata,  kao malo koja druga,  može u cijelosti pratiti s obale, pa šibenska riva i tvrđave postaju svojevrsno gledalište,  a šibenska luka arena ili borilište jedrilica.

Organizator ove atraktivne sportsko-zabavne manifestacije koja pridonosi razvoju jedriličarskog sporta te obogaćuje i produljuje turističku sezonu je šibenski  Jedriličarski klub „Val“, a generalni pokrovitelj regate od njezina prvog izdanja je Grad Šibenik.

  Objavljeno: 30.11.2023, 12:35h