Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Šibenska tvrđava sv. Mihovila postaje najveći adventski vijenac

Šibenska tvrđava sv. Mihovila postaje najveći adventski vijenac

 

 

Na prvu nedjelju došašća pali se prva svijeća adventskog vijenca, a Šibenik, grad tvrđava, simbolički će obilježiti početak blagdanskog slavlja i pripreme za Božić paljenjem svjetlosne zrake s jedne od kula najstarije šibenske fortice - tvrđave sv. Mihovila. Uperene u nebo, palit će se po jedna za svaku adventsku nedjelju i svjetlom svakodnevno podsjećati na vrijeme nade, mira, radosti i ljubavi. Na Badnjak, zadnju nedjelju došašća, sve četiri svjetlosne zrake, sa svake od kula sv. Mihovila nagovijestit će Kristovo rođenje, a s glavnog  gradskog trga prema nebu će se vinuti više od tisuću lampiona, simbola ljubavi.

 

Mjesto na kojem  je na Božić 1066. zabilježen prvi pisani spomen grada, postat će tako jedinstven i najveći adventski vijenac u Hrvatskoj.

 

Prva adventska svijeća na tvrđavi sv. Mihovila  zapalit će se s tvrđave Barone u nedjelju, 3. prosinca u 18 sati, a tu će prigodu tradicionalnim crkvenim napjevima uveličati pjevačko društvo Kolo. Svi sugrađani i gosti grada Šibenika pozvani su da budu dio ove svečanosti, a ulaz na tvrđavu Barone u nedjelju će biti besplatan.

 

'Osim što će došašće osvijetliti šibensko nebo, neka  osvijetli i svakog od nas' – poručuju  organizatori šibenske Adventure, čiji bogat program započinje u srijedu, 6. prosinca u Perivoju Roberta Visianija paljenjem lampica, nastupima mališana šibenskih gradskih vrtića i koncertom grupe TBF.

 

 

  Objavljeno: 01.12.2017, 12:55h