Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Šibenske mlade snage u glavnim ulogama Marinkovićeve Glorije

Šibenske mlade snage u glavnim ulogama Marinkovićeve Glorije

 

 

Nezaboravni klasik hrvatske književnosti, drama „Glorija“ autora Ranka Marinkovića, postavljena je na daske šibenskog kazališta i premijerno sinoć prikazana publici. U režiji Zorana Mužića i s mladim snagama šibenskog kazališnog ansambla u glavnim ulogama, Frankom Klarić kao Glorijom i Jakovom Bilićem u ulozi don Jere, predstava je oduševila zahtjevnu šibensku publiku.

Ansambl predstave, s ravnateljicom Nerom Gojanović Kljajić, primio je danas i šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović, koji im je uputio najiskrenije čestitke na još jednoj uspješnoj premijeri.

„Vaš uspjeh je i uspjeh ovoga grada i na ponos svih njegovih građana“, istaknuo je gradonačelnik. Ravnateljica Nera Gojanović Kljajić posebno je pohvalila naše mlade glumce, Franku Klarić i Jakova Bilića koji su uložili puno truda i odricanja kako bi iznijeli glavne uloge u predstavi. Zahvalila se i kompletnom autorskom timu i svim djelatnicima kazališta koji su neumorno radili na ovom kompleksnom projektu.

„Šibenik zaslužuje i mora imati profesionalni teatar. Ova zgrada, naša povijest i ljudi nas obvezuju da radimo kako bi ovaj teatar uistinu bio hram kulture i ravnopravno participirao u hrvatskom kulturnom životu“, istaknula je ravnateljica.

Redatelj Zoran Mužić dotaknuo se pitanja kontinuiteta izvođenja predstava, odnosno vrlo važnog segmenta kazališta, da predstave igraju što više puta i u što više gradova. To se može ostvariti povezivanjem srodnih kazališta u Hrvatskoj.

  Objavljeno: 12.04.2013, 13:30h