Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Šibenske predškolske ustanove spremne za prihvat djece

Šibenske predškolske ustanove spremne za prihvat djece

 

 

Od ponedjeljka, 11. svibnja, predviđen je nastavak rada u  vrtićima koji djeluju na području grada Šibenika.

Boravak djece provodit će se po strogim pravilima i protokolima, u skladu s uputama HZJZ (https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute-vrtici-i-skole-29-4-2020-finalno.pdf).

Uoči ponovnog početka rada, danas je u Uredu gradonačelnika održan zajednički sastanak ravnatelja gradskih, privatnih i vjerskih vrtića s predstavnicima Grada Šibenika.  Prema do sada iskazanom interesu, u vrtiće će se od ponedjeljka ponovo vratiti 300-tinjak djece.

Predstavnici predškolskih ustanova izvijestili su kako su vrtići spremni  na nove uvjete rada. Radit će se u manjim grupama, uz pojačane higijenske standarde, redovitu dezinfekciju prostora i igračaka. Pojedini predškolski objekti koji prostorno ne zadovoljavaju navedene epidemiološke upute neće biti u funkciji već će djeca pohađati vrtić koji udovoljava svim propisanim uputama o čemu su roditelji već obavješteni.

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić pohvalio je izvrsnu reakciju dječjih vrtića koji su čitavo ovo vrijeme putem interneta i aplikacija ostali u kontaktu s djecom i roditeljima i organizirali čitav niz edukativnih i zabavnih internetskih sadržaja. Posebno se zahvalio djelatnicima koji su uspijevali organizirati siguran prihvat djece za one roditelje koji nisu imali drugog izbora.

„S obzirom na epidemiološku situaciju u našem gradu, ali i županiji, koja je više nego zadovoljavajuća ne očekujemo probleme. Drago mi je čuti da su sve ustanove spremne za rad u novim uvjetima, a Grad će nastaviti pružati podršku šibenskim vrtićima u prevladavanju poteškoća koje donosi novonastala situacija.“, poručio je gradonačelnik Željko Burić.

Na današnjem sastanku dogovoreno je i kako upisi u pedagošku godinu 2020./2021.  započinju u ponedjeljak, 18. svibnja 2020. godine te će trajati do petka, 05. lipnja 2020.  Kao i ranijih godina upisi će se provoditi putem elektronske aplikacije e-Upisi, a detaljnije informacije za roditelje bit će objavljene na internetskim stranicama vrtića.

  Objavljeno: 07.05.2020, 12:25h