Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Šibenski bagatin službeno pušten u opticaj

Šibenski bagatin službeno pušten u opticaj

 

 

Novčanice šibenskog bagatina, suvenirske monete s likovima znamenitih Šibenčana, službeno su danas u konobi Dalmatino puštene u opticaj, nakon što je gradonačelnik Željko Burić, u simboličnoj funkciji guvernera, svojim potpisom potvrdio njihovu autentičnost.

„Nadam se da će ovaj čin potpisivanja novčanica značiti simboličan početak šibenskog procvata, kao što je Šibenik cvjetao upravo u doba bagatina“, istaknuo je gradonačelnik Željko Burić.

Projekt "Šibenski takuin & šibenski bagatin - suvenirski novac", uz potporu Ministarstva turizma Republike Hrvatske, po sistemu javno - privatnog partnerstva, osmislila je i ostvarila šibenska tvrtka "Moć komunikacije d.o.o.", a između ostalih podržao i Grad Šibenik s ciljem cjelovite turističke promidžbe Šibenika i šibenske regije. Na prvoj seriji papirnih banknota šibenskog bagatina prikazani su likovi Jurja Dalmatinca, Fausta Vrančića, Petra Nakića, Nikole Tommasea, Ante Šupuka, Ester Mazzoleni i Dražena Petrovića. Novčanice imaju nominalne vrijednosti od 1000, 500, 200, 100, 50, 20 i 10 šibenskih bagatina.

Riječ je o inovativnom turističkom proizvodu koji izravno utječe na povezivanje kulture, baštine i turizma. "Šibenski takuin" sadrži tri promidžbena alata: banknotu suvenirskog novca s likovima znamenitih Šibenčana; edukativnu brošuru u kojoj se kroz kratke priče govori o njima, njihovim djelima i našoj najvrjednijoj kulturno - povijesnoj baštini te komplet od šest turističkih vodiča u kojima su prezentirane turističke usluge i proizvodi koji se nude turistima.

Cjelokupni projekt „Šibenskog takuina“ bit će prezentiran u ponedjeljak u knjižari Matica, a sam paket prodavat će se u suvenirnicama diljem grada i županije.

  Objavljeno: 24.07.2013, 12:15h