Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

„Šibenski marendin“ u pet šibenskih hotela

„Šibenski marendin“ u pet šibenskih hotela

 

 

U sklopu projekta „Šibenski marendin“ u petak, 14. prosinca 2018. godine u pet šibenskih hotela pripremat će se doručak, odnosno „marenda“ temeljena na originalnoj šibenskoj luganigi.

 

Cilj projekta je promocija originalne šibenske luganige, zaštićene i brendirane pod imenom“Šibenska luganiga original“ kao autohtonog šibenskog gastro proizvoda.

 

„Šibenska luganiga original“ priprema se po tradicionalnoj recepturi koja datira iz 1922. godine, sadrži 4 temeljna sastojka po kojima se razlikuje od talijanske luganige, te autentičnoj pikantnoj vatrenoj šibenskoj kobasici „Hajduk Brne Šuško“.

 

Posebno sedmoročlano povjerenstvo će ocijeniti inovativnost i tradicionalnost jela koja će kreirati kuhari hotela koji sudjeluju u ovom projektu na temelju vizualnog dojma i okusa, a bit će uvažena i mišljenja novinara i gostiju  kojima će jela od originalnih šibenskih luganiga i vatrene šibenske kobasice „Hajduk Brne Šuško“ biti ponuđena.

 

Organizator ovog projekta je  udruga „Volim Šibenik“ i Turistička zajednica Grada Šibenika uz potporu pet šibenskih hotela : Bellevue, Jadran, King Krešimir, Heritage Hotel Live Palace i Panorama.

 

Raspored „marenda“ je sljedeći:

10.30 – hotel Bellevue

11.30 – hotel Jadran

12.30  - hotel King Krešimir

13.30  - hotel Heritage Hotel Life Place

14.30 – hotel Panorama

 

 

  Objavljeno: 12.12.2018, 08:35h