Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Šibenski poduzetnici i obrtnici okupljeni na manifestaciji Poslovni uzlet Šibenika

Šibenski poduzetnici i obrtnici okupljeni na manifestaciji Poslovni uzlet Šibenika

 

 

 

Grad Šibenik i Šibensko-kninska županija danas  su domaćini Poslovnom uzletu 2016., projektu Poslovnog dnevnika čiji je cilj unaprjeđenje kvalitete poslovanja poduzetnika, obrtnika i vlasnika OPG-ova, putem edukacije i pribavljanja alata za razvoj.

Poduzetnicima okupljenim u šibenskoj Gradskoj vijećnici u prigodi otvaranja manifestacije obratili su se gradonačelnik Željko Burić, župan Goran Pauk  te Mislav Šimatović, glavni urednik Poslovnog dnevnika.

Šimatović je poručio da je upravo razvoj malog i srednjeg poduzetništva izuzetno važan za razvoj društva, a edukacija pruža pomoć u kreiranju vlastitih poslovnih modela.

 

„ Drago nam je što se ova hvalevrijedna inicijativa odvija u Šibeniku,  gdje se upravo najveći prihod ostvaruje kroz malo i srednje i poduzetništvo. U ovim kriznim vremenima Šibenik je ostvario gospodarski iskorak koristeći turističke potencijale obale i zaleđa, što uključuje i proizvodnju hrane i niz drugih proizvodnih sadržaja vezanih uz obrtništvo i OPG-ove.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić.

„ Hrvatska zajednica županija daje podršku ovom projektu i nadam se da će se na nacionalnoj razini iznaći rješenja za pomoć obrtništvu i poduzetništvu. Situacija se pozitivno razvija i u TLM-u, koji bi upravo mogao biti lokomotiva za niz malih obrta.“, rekao župan Goran Pauk.

 

 Program je nastavljen panel diskusijom na temu "Decentralizacija i razvojna uloga lokalnih zajednica" , a sudionici panela su župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk ujedno i predsjednik Hrvatske zajednice županija, župan Karlovačke županije Ivan Vučić i župan Zadarske županije Stipe Zrilić.

U 12 sati na  Trgu Republike Hrvatske biti će predstavljen i Festival poduzetništva, obrta i OPG-a pod nazivom Moja poduzetna Hrvatska, u sklopu kojeg će putem izložbeno-prodajnog sajma mali i srednji obrtnici predstaviti svoje autentične proizvode.

Od 12 sati održat  će se i  besplatne edukacije za sve prijavljene sudionike,  s  ciljem podupiranja malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva. Edukacije će voditi renomirani stručnjaci koji će polaznicima prenijeti svoja znanja i iskustva iz vlastite prakse.

 

  Objavljeno: 25.03.2016, 10:31h