Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Šibenski projekti predstavljeni u Dubrovniku na Regionalnom summitu poduzetnika

 Šibenski projekti predstavljeni u Dubrovniku na Regionalnom summitu poduzetnika

 

 

Međunarodni ekonomski forum „Perspektive“ dodijelio je Gradu Šibeniku priznanje „ Stvaratelji za stoljeća“ za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi. Priznanje je danas u Dubrovniku uručeno gradonačelniku Šibenika Željku Buriću.

„ Ponosni smo na ovo priznanje koje je dobar pokazatelj osnaživanja  gospodarskih prilika.  Šibenska poduzetnička zona Podi koja danas broji oko 1500 zaposlenih u 48 tvrtki, uglavnom proizvodnih djelatnosti, 2015.g. proglašena je i najboljom zonom u Republici Hrvatskoj. Grad Šibenik provodi i inovativnu politiku privlačenja poduzetnika, posebice mladih s područja kreativnih industrija i naprednih tehnologija  kroz djelovanje Urbanog inkubatora i Urbanog centra, a proaktivni pristup razvoju i  poticanju poduzetništva ostvarit će se i projektom uspostave Centra za nove tehnologije i poduzetništvo 'Trokut', za čiju realizaciju je Grad Šibenik ostvario 20 milijuna kn bespovratnih  sredstava Europske unije.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić.

 

Grad Šibenik je prestižnu nagradu osvojio u konkurenciji od 194 predložena kandidata iz sedam zemalja (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Italija, Makedonija, Njemačka i Srbija), a o dobitnicima je odlučivao neovisan trinaesteročlani Međunarodni komitet za dodjelu nagrada i priznanja.

 

U sklopu programa Regionalnog summita poduzetnika „300 najboljih“ gradonačelnik Burić  predstavio je   sve značajnije gospodarske i poduzetničke inicijative pokrenute od strane Grada, a koje rezultiraju razvoju  povoljne poduzetničke klime. Dobre primjere prakse prezentirali su i Grad Pleternica, Ivanec te Zagrebačka županija.

 

Nagrada ' Stvaratelji za stoljeća' dodijeljena je 2016.g. i Udruženju obrtnika Šibenik.

  Objavljeno: 03.03.2018, 16:25h