Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Šibenski projekti u pohodu na sredstva novog EU programa

Šibenski projekti u pohodu na sredstva novog EU programa

 

 

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo poduzetništvo i razvoj Matija Bumbak i njegovi suradnici Ivana Bujas Rupić i Krešimir Kovač, sudjeluju u Beču na radionici u sklopu koje je predstavljan novi EU program Interreg central Europe.

„Radionica je usmjerena na upoznavanje s pravilima i postupcima apliciranja za sredstva fonda i iznimno nam je korisna s obzirom na šibenske projekte koje namjeravamo prijaviti.

U sklopu ovog treninga sastali smo se s više potencijalnih projektnih partnera iz Italije, Mađarske, Slovenije, Poljske i Njemačke i dogovarali moguću suradnju kroz naše projekte a koji će se moći natjecati za sredstva ovog programa.“, kazao nam je Matija Bumbak.

Interreg CENTRAL EUROPE Program podupire regionalnu suradnju srednjoeuropskih zemalja: Austrije, Hrvatske, Češke, Mađarske, Poljske, Slovačke i Slovenije, kao i dijelova Njemačke i Italije. Opći cilj programa je izvangranična suradnja s ciljem razvoja srednjoeuropskih gradova i regija kao boljim mjestima za život i rad". Poseban naglasak je stavljen na  implementaciju pametnih rješenja kao odgovor na regionalne izazove u području inovacija, zaštite okoliša, kulture i prijevoza. Ukupan proračun programa za projekte će biti oko 231 milijuna Eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF).

Na radionici sudjeluje preko 300 predstavnika srednjoeuropskih gradova i regija iz vise od 10 zemalja. Šibenik je jedan od tri hrvatska grada koji sudjeluje na radionici.

  Objavljeno: 10.03.2015, 16:37h