Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Šibenski Studij energetske učinkovitosti je inovativan i okrenut potrebama industrije: U petak svečana promocija prvostupnika inženjera energetskih tehnologija

Šibenski Studij energetske učinkovitosti je inovativan i okrenut potrebama industrije: U petak svečana promocija prvostupnika inženjera energetskih tehnologija

 

 

Šibenski Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, uz potporu Grada Šibenika provode Fakultet elektrotehnike i računarstva i Fakultet strojarstva i brodogradnje, s ciljem stvaranja stručnjaka u područjima zelene energije.

Na nedavno održanoj radionici na zagrebačkom FER-u „Zelena tranzicija – stručnjaci za velike izazove“ istaknuto je kako je  šibenski sveučilišni studij inovativan, okrenut potrebama industrije, integriran u lokalnu i regionalnu zajednicu te smješten u centru razvoja hrvatske zelene energetike.

Na radionici su stručnjaci predstavili izazove vezane uz postizanje ciljeva Europske unije u tranziciji prema zelenom energetskom sustavu te je upravo u Europskoj godini vještina poseban  naglasak stavljen na unaprjeđenje ovog šibenskog studija. Ujedno je istaknut i kao primjer dobre prakse za razvoj zanimanja budućnosti i ostvarivanje ključnih rezultata klimatski neutralne budućnosti.

U petak, 1. ožujka 2024. s početkom u 11 sati u Kući umjetnosti Arsen održat će se svečana promocija prvostupnika inženjera energetskih tehnologija koji su završili Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije u Šibeniku.

Svečanosti će nazočiti  rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Lakušić,  dekani Fakulteta elektrotehnike i računarstva i Fakulteta strojarstva i brodogradnje prof. dr. sc. Vedran Bilas i prof. dr. sc. Zdenko Tonković, voditelj Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora prof. dr. sc. Bojan Trkulja te gradonačelnik Željko Burić sa suradnicima.

  Objavljeno: 28.02.2024, 13:12h