Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Šibenski Urbani inkubator 2.0. postaje mjesto stručne prakse splitskih studenata ekonomije

Šibenski Urbani inkubator 2.0. postaje mjesto  stručne prakse splitskih studenata ekonomije

 

 

Šibenski Urbani inkubator 2.0. jedna je od lokacija u kojoj će studenti Ekonomskog fakulteta u Splitu pohađati praktični dio nastave, o čemu je potpisan Ugovor između dekana EFST-a prof. dr. sc. Željka Garače i gradonačelnika Grada Šibenika Željka Burića. „Drago mi je da se suradnja dalmatinskih gradova intenzivira, posebice kroz ovaj „studijski“ aspekt; kroz suradnju i razmjenu, podršku i nadogradnju. Hvala doc.dr.sc. Ivani Bilić koja je, na moj poziv, došla na otvorenje Urbanog inkubatora i prepoznala sve ono dobro što se u Šibeniku radi.“, kazao je prilikom svečanog uručenja Ugovora gradonačelnik Željko Burić.

Studenti EFST-a će obavljati stručnu praksu, koja se kao izborni predmet upisuje u okviru studijskih programa, u Urbanom inkubatoru 2.0 kroz radne zadatke vezane uz studij/smjer.

Stručna praksa traje 176 radna sata, te se može realizirati kroz 22 radna dana po osam sati ili na neki drugi način, ovisno o dogovoru, stoji u Ugovoru.

Okvirno razdoblje realizacije stručne prakse je od 01. lipnja do 01. kolovoza, a neki od glavnih radnih zadataka studenata bit će: sudjelovanje u organizaciji sastanaka sa StartUp zajednicom, sudjelovanje u organizaciji događaja i prezentaciji inkubatora, rad na suvremenim alatima (3D printer, 3D skener, Ploter…), sudjelovanje u organizaciji radionica za djecu, te sudjelovanje na aplikaciji projekata.

Urbani inkubator 2.0 je mjesto susreta, poslovnih prilika i rađanja novih ideja za sve šibenske poduzetnike, kreativce  i one koji to žele postati. Osim poduzetnicima iz područja kreativnih industrija, Urbani inkubator je dostupan i svim ostalim pojedincima koji imaju potrebu i želju za korištenjem opreme i usluga koje im Inkubator nudi. Ukupna vrijednost uređenja i opremanja prostora je 953.235,28 kn,s tim da  je Ministarstvo poduzetništva i obrta podržalo projekt s 500.000,00 kuna u sklopu natječaja Poduzetnički impuls, dok je preostali dio sredstava osiguran u Proračunu Grada Šibenika.

Novi, uređen i opremljen prostor Urbanog inkubatora svojim korisnicima omogućava korištenje visokotehnološke opreme poput 3D tehnologije za dizajn i razvoj.  Ove i slične tehnologije i alati omogućit će našim poduzetnicima razvoj novih proizvoda i pružanje novih vrsta usluga na tržištu koje još nije razvijeno, a na kojem su mogućnosti za napredak iznimno velike.

  Objavljeno: 22.04.2016, 13:03h