Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Šibenskim studentima dodijeljeno 46 stipendija

Šibenskim studentima dodijeljeno 46 stipendija

 

 

Šibenskim studentima koji su, temeljem javnog natječaja, ispunili uvjete i ostvarili pravo na financijsku potporu Grada Šibenika ugovore o stipendiranju uručio je danas u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ gradonačelnik Željko Burić.


 Ukupno je dodijeljeno 46 ugovora o stipendiranju, odnosno 11 više nego prošle godine.


„ Iz godine u godinu nastojimo povećati stavku u proračunu Grada Šibenika namijenjenu  za studenske stipendije kako bi bar malo rasteretili   vas studente i vaše roditelje. Čestitam vam na ostvarenom uspjehu te priželjkujem da se većina vas nakon studija vrati u svoj rodni grad.“, istaknuo je gradonačelnik Željko Burić.


Studentima je na ostvarenim stipendijama čestitao i zamjenik gradonačelnika Paško Rakić, ujedno i predsjednik Povjerenstva za dodjelu stipendija Grada Šibenika.


U kategoriji stipendija za studente prve godine preddiplomskih studija dodijeljeno je 16 stipendija, uključujući kriterij uspjeha u prethodnom obrazovanju te kriterij socijalnog statusa. Prema istim kriterijima raspodijeljeno je 6 stipendija za studente prve godine diplomskih studija.


U kategoriji studenata viših godina studija dodijeljene su 24 stipendije.


Visina stipendija iznosi 700,00 kn mjesečno, a bit će isplaćivane za razdoblje od 01. listopada 2018.g. do 30. rujna 2019.g.


Za akademsku godinu 2018./2019.g. Grad Šibenik je u svrhu stipendiranja studenata osigurao 400.000,00 kn.

 

 

 

 

  Objavljeno: 03.01.2019, 12:15h