Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Šibenskim studentima uručeni ugovori o stipendiranju

Šibenskim studentima uručeni ugovori o stipendiranju

 

 

 

Gradonačelnik Željko Burić danas je potpisao ugovore o stipendiranju  šibenskih 24-ero studenata koji su, temeljem javnog natječaja, ispunili kriterije i dobili financijsku potporu Grada Šibenika.

„Unatoč recesijskim vremenima Grad Šibenik nastoji, u okviru svojim mogućnosti, olakšati mladima, odnosno njihovim roditeljima financijski teret studiranja. Želja nam je da se mladi, obrazovani kadar vraća u Šibenik jer upravo ti ljudi su naša budućnost. „ poručio je gradonačelnik  Željko Burić, čestitavši studentima na ostvarenim stipendijama.

Povjerenstvo za dodjelu stipendija Grada Šibenika raspodijelilo je ukupno 24 stipendije u 3 kategorije, kako je bilo i propisano  Natječajem.

U kategoriji stipendija za studente prve godine preddiplomskih studija dodijeljeno je 11 stipendija, uključujući kriterij uspjeha u prethodnom obrazovanju te kriterij socijalnog statusa.

Prema istim kriterijima- uspjeha u prethodnom obrazovanju te socijalnom statusu pravo na stipendiju ostvarilo je i šestero studenata prve godine diplomskih studija.

U kategoriji studenata viših godina studija Grad Šibenik dodjeljuje 7 stipendija.

Visina sredstava ostaje u dosadašnjim okvirima, odnosno 700,00 kn mjesečno.

Grad Šibenik, pored ove 24 nove stipendije, stipendira još 20 studenata iz prethodnih godina.

Potpisivanje ugovora o stipendiranju upriličeno je u multimedijalnoj  dvorani Gradske knjižnice Juraj Šižgorić u nazočnosti studenata i predstavnika Grada Šibenika.

 

  Objavljeno: 25.03.2016, 09:45h