Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Šibensko – kninska županija i Grad Šibenik slave pristupanje Hrvatske Europskoj uniji

Šibensko – kninska županija i Grad Šibenik slave pristupanje Hrvatske Europskoj uniji

 

 

U povodu pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji, Šibensko kninska županija i Grad Šibenik, u suradnji s Međunarodnim dječjim festivalom, organiziraju niz aktivnosti u vremenu pred ulazak u EU i u noći 30. lipnja, uoči službenog pristupanja Hrvatske europskoj zajednici, 1. srpnja.

Pored brojnih povijesnih i kulturnih posebnosti, Šibenik ima i jednu koju odlikuje dugogodišnji internacionalni predznak. To je Međunarodni dječji festival koji je ove godine djelomično prilagodio svoj program i pristupanju Hrvatske Europskoj uniji, pa je dio festivalskog programa sadržan i u programu obilježavanja pristupanja Uniji.

Centralna proslava pristupanja Hrvatske Europskoj uniji održat će se 30. lipnja na šibenskoj rivi. Na Trgu Pavla Šubića 1 u 22 sata nastupit će šibenske klape Babalubam i More, dok ćemo se 1. srpnja od 00.15 sati u Docu zabavljati uz šibenske glazbene snage, bendove Puls i Ti ritu piri pip.

Centralni događaj bit će na šibenskoj rivi točno u ponoć, kada će župan Goran Pauk i gradonačelnik Željko Burić podignuti na stup zastavu Europske unije uz zvuke europske himne, Ode radosti, koju će izvesti Šibenska glazba, kao jedan od mnogobrojnih prepoznatljivih brendova Šibenika s kojima ponosno ulazimo u Europu.

Detaljni program manifestacija u povodu pristupanja Hrvatske  Europskoj uniji nalazi se u prilogu.

  Objavljeno: 20.06.2013, 09:03h