Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Šibenskom i kninskom Crvenom križu dodijeljeni ugovori vrijedni 7,4 milijuna kuna

Šibenskom i kninskom Crvenom križu dodijeljeni ugovori vrijedni 7,4 milijuna kuna

 

 

U Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić danas je održana svečanost uručivanja ugovora sufinanciranih iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije u okviru Poziva “Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći - faza III".  

Sredstva po provedenom pozivu ostvarili su Gradsko društvo Crvenog križa Šibenik te Gradsko društvo Crvenog križa Knin, a događaju je, uz državnu tajnicu Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Margaretu Mađerić, nazočio zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

„Uvijek je posebno zadovoljstvo kada nam s ugovorima i financijskim sredstvima u Šibenik dolaze ili ministri ili državni tajnici. Grad Šibenik s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike već godinama uspješno surađuje kroz projekt „Prehrana“ kojim se osigurava besplatna školska prehrana za djecu u riziku od siromaštva u devet šibenskih osnovnih škola. Također smo uspješno ostvarili sredstva navedenog ministarstva za izradu projektne dokumentacije našeg novog vrtića u Crnici.“, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Mileta te zahvalio državnoj tajnici na dolasku.

„Cilj ovog poziva je doprinijeti ublažavanju najgorih oblika siromaštva pružanjem nefinancijske pomoći (hrane i/ili osnovne materijalne pomoći) najpotrebitijim osobama te pružanjem popratnih mjera koje će doprinijeti boljem socijalnom uključivanju najpotrebitijih osoba. Krajnji korisnici su najranjivije skupine društva samci i/ili kućanstva koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva.“, kazala je ovom prilikom državna tajnica Margareta Mađerić.

Ravnateljica Crvenog križa Šibenik Tonka Mikulandra rekla je kako će u sklopu projekta pomoć u hrani i osnovnu materijalnu pomoć primiti tisuću osoba. Prvenstveno je riječ o primateljima zajamčene minimalne naknade, umirovljenicima s niskim mjesečnim primanjima, samohranim roditeljima s niskim primanjima, obiteljima s 3 i više djece s niskim mjesečnim primanjima, kao i drugim osobama u potrebi.

Vrijednost danas potpisanih ugovora iznosi 7.409.896,89 kuna.

  Objavljeno: 04.06.2021, 11:36h