Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Šibensku plažu Banj struka proglasila plažom godine

Šibensku plažu Banj struka proglasila plažom godine

 

 

Šibenska gradska  plaža Banj proglašena je plažom godine na Danima hrvatskog turizma koji se ove godine održavaju u Bolu na otoku Braču.

 

U okviru dvodnevne manifestacije sinoć su uručene nagrade u kategoriji PLAŽA GODINE, dok će večeras biti dodijeljeno TOP 10 nagrada hrvatskog turizma, u kojoj kategoriji je, kao atrakcija godine,  nominirana šibenska tvrđava Barone.

 

'Ovo je veliko priznanje i iznimno smo počašćeni što nas je Hrvatska turistička zajednica ponovno prepoznala kao važan čimbenik u postavljanju novih trendova u hrvatskom turizmu koji mijenjaju imidž Hrvatske kao destinacije. Sama plaža Banj, osim kupališnog dijela, obuhvaća i obalnu šetnicu, sportska igrališta, ljetno kino, ugostiteljske objekte te parkirališni prostor. Plaža je dala značajan impuls revitalizaciji stare gradske jezgre i razvoju turizma u Šibeniku', rekao je  gradonačelnik dr. Željko Burić, dodajući da će se Šibenik uskoro ponositi i još jednom plažom, onom u Brodarici koja otvara nove mogućnosti razvoja istočnog dijela grada.

 

'Šibenik zadnjih nekoliko godina bilježi značajan porast broja posjetitelja, a tomu pridonosi i širenje ponude koja uz kupališni dio obuhvaća i kulturne programe, sadržaje koji definiraju Šibenik kao destinaciju bogate povijesti i baštine', rekao je Dino Karađole, direktor Ureda TZ Grada Šibenika, dodavši da je krajnji cilj zajedničke suradnje Gradske uprave, Turističke zajednice, Javne ustanove u kulturi Tvrđava kulture i ostalih sudionika u turizmu, ostvariti Šibenik kao cjelogodišnju destinaciju posjetitelja, a upravo je i ova nagrada znak da smo na dobrom putu.

 

Godišnju hrvatsku turističku nagradu koju dodjeljuju Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora s ciljem poticanja konkurentnosti, inovativnosti  te podizanju kvalitete usluga i proizvoda u turističkom sektoru sinoć su osvojile i marina Hramina na Murteru te Frapa u Rogoznici.

 

 

  Objavljeno: 27.10.2016, 08:55h