Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Sjajni rezultati za Taekwondo klub "Juraj Dalmatinac"

Sjajni rezultati za Taekwondo klub "Juraj Dalmatinac"

 

 

U subotu, 19. studenog, održan je otvoreni turnir Marjan kup 2016. u olimpijskom taekwondou za mlađe kadete i kadete. Na turniru je nastupilo 278 natjecatelja iz 20 klubova iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.


Za šibenski taekwondo klub „Juraj Dalmatinac” nastupilo je 11 natjecatelja. Naši su predstavnici osvojili ukupno 6 medalja, i to 2 zlatne, 2 srebrne i  2 brončane.


Najuspješniji nastup u konkurenciji mlađih kadeta imala je Lucija Desaniću kategoriji do 43 kg, koja je pobijedila u 3 borbe u kojima je porazila sve protivnice i time osvojila zlatnu medalju.

 

Odmah uz nju se svrstala Karla Drašković u kategoriji do 24 kg koja je u finalnoj borbi slavila prekidom nakon visokih 12 bodova ralike, te time osvojila zlatnu medalju.

 

Srebrnu medalju je osvojila Ira Lambaša u kategoriji do 47 kg koja je porazila 3 protivnice, da bi u finalu bila zaustavljena na korak od zlatne medalje od protivnice iz Imotskog.  

 

Za malo slabija je bila Tereza Berač u istoj kategoriji, koja je osvojila brončanu medalju nakon jedne pobjede i jednog poraza. Andrija Vlahov je u kategoriji do 33 kg pobijedio u četvrtfinalu, a izgubio u polufinalu, te time osvojio brončanu medalju.

 

Lana Lokas je pobijedila u 2 borbe u kategoriji do 33 kg, ali je poražena u trećoj, te nije uspjela dohvatiti medalju usprskos izvarednim nastupima. Njena sestra Nora Lokas u kategoriji do 30 kg također je ostvarila zapažen nastup, ali nije došla do medalje kao ni njene klupske kolega Xing Yu Chen u kategoriji do 47 kg, i Rina Perak u kategoriji do 43 kg.

U konkurenciji kadeta Matej Desanić je  osvojio osrebro, a Sara Rak je tijesnom borbom ispala u četvtfinalu.

 

Članovi šibenskog taekwondo kluba „Juraj Dalmatinac” ekipno su zauzeli visoko 3. mjesto u konkurenciji između jakih 20 klubova na ovom natjecanju.


Interesantno je za napomenuti da su borci kluba „Juraj Dalmatinac” svladali čak 5 boraca najpoznatijeg taekwondo kluba u ovom dijelu Europe, a to je splitski „Marjan”. To je klub čije su članice poznate sestre Zaninović, osvajačice brojnih svjetskih, a i olimpijskih medalja.

 

Natjecateljima su u kutu bili trener Zoran Huljev i predsjednica kluba Nives Radić.

 

  Objavljeno: 21.11.2016, 12:43h