Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Sjećanje na Dražena

Sjećanje na Dražena

 

 

Na današnji dan 1993. godine u prometnoj nesreći poginuo je Dražen Petrović, košarkaški virtuoz i jedan od najboljih hrvatskih sportaša svih vremena.

Šibenčani su se Dražena prisjetili polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća uz Draženov spomenik na Baldekinu, te kod Draženovog koša u Preradovićevoj ulici.

„ Dražen nije bio samo vrhunski košarkaš, on je simbol generacije i zato je ovaj dan sjećanja na njegov tragični odlazak posebno emotivan svima koji su pratili njegov uspjeh, a osobito Šibenčanima. U blizini su mjesta gdje je Dražen provodio svoje vrijeme- škola, dvorana i njegov dom, danas Spomen-soba; njegujući simbole koji podsjećaju na Dražena i prenoseći priču na mlađe generacije, trajno ćemo čuvati sjećanje na našeg ' malog s Baldekina'.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić, najavljujući i skoro postavljanje tabli na ulazu u grad ' Šibenik- grad Dražena Petrovića'.

Dirljivim riječima Dražena se prisjetio  Miro Kotarac, nekadašnji Draženov trener i utemeljitelj omladinske škole Dražena Petrovića koji je istaknuo da su pravo i živo sjećanje na Dražena upravo djeca koja stasaju uz košarku i promiču njegovo ime.

Cvijeće su uz gradonačelnika Željka Burića i zamjenika gradonačelnika Danijela Miletu, položila i izaslanstva: Šibensko- kninske županije- zamjenici župana Zoran Smolić i Tomislav Vrdoljak, predstavnici Zajednice sportova Grada Šibenika i Šibensko- kninske županije, Košarkaškog saveza Šibensko – kninske županije,  predstavnici  košarkaških klubova te predstavnici Funcuta.  Okupili su se i mališani iz šibenskih dječjih vrtića,  a klapa Bunari izvela je pjesme „ Život leti, kapetane“ i „ Šibenske uspomene“.

Uz obljetnicu tragične smrti Dražena Petrovića, proteklog vikenda odigran je i košarkaški turnir „ Sjećanje na Dražena“ u organizaciji OKK Dražen Petrović, dok će se od 08.- 11. lipnja odigrati i Šibenski dvokorak u organizaciji DSR „ Sport za sve“ 08 Forca Šibenik.

  Objavljeno: 07.06.2016, 11:57h