Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Sjećanje na poginule i nestale hrvatske branitelje u Domovinskom ratu

Sjećanje na poginule i nestale hrvatske branitelje u Domovinskom ratu

 

 

U povodu obilježavanja  24.obljetnice spomendana Rujanskog rata danas je održana komemoracija kod Spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na Baldekinu.

Položen je zajednički vijenac, a izaslanstva udruga proizašlih iz Domovinskog rata, Grada Šibenika  i Šibensko- kninske županije, Državne uprave, Hrvatske vojske, MUP-a i političkih stranaka zapalili su svijeće . U spomen na žrtve Domovinskog rata svijeće su zapalili i zapovjednici ratnih postrojbi Hrvatske vojske i policije. Molitvu odrješenja predvodio je policijski kapelan don Darko Poljak, a pročitana su i imena poginulih, nestalih i smrtno stradalih branitelja s područja Šibensko- kninske županije u Domovinskom ratu.

Uz  molitvu odrješenja za poginule hrvatske branitelje izaslanstva su položila vijence i zapalila svijeće  kod Spomen križa na gradskom groblju Kvanj. Vijenac je položio i gradonačelnik Željko Burić sa zamjenicima Danijelom Miletom i Nikicom Penđerom.

U završnom danu obilježavanja spomendana Rujanskog rata vijenci će biti položeni i u Unešiću, u Pakovu Selu te u Dragišićima. 

  Objavljeno: 22.09.2015, 10:32h