Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Sjećanje na prerano preminulu Anu Rukavinu

Sjećanje na prerano preminulu Anu Rukavinu

 

 

U Šibeniku je danas, u Perivoju koji nosi njezino ime obilježena 12. godišnjica smrti prerano preminule novinarke Ane Rukavine.

 

U sjećanje na  našu sugrađanku, čiji je slučaj ganuo i ujedinio cijelu Hrvatsku , cvijeće i svijeće su u Perivoju Ane Rukavine danas položili zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta te predstavnice Zajednice žena „Katarina Zrinski“.

 

Ana Rukavina rođena je 28. ožujka 1977. godine u Zagrebu gdje se i školovala. Diplomirala je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Zaposlila se u gradskoj rubrici Vjesnika, a nakon preseljenja u Šibenik nastavila je raditi kao Vjesnikova dopisnica.

 

Godine 2005., kad joj je bilo 28 godina, dijagnosticirana joj je leukemija. Liječena je na zagrebačkom Rebru. Tijekom liječenja Ana je napisala dirljivo pismo upućeno hrvatskoj javnosti iz kojeg je osobito ostala zapamćena rečenica: “Sve moje želje zapravo stanu u dvije riječi, želim život.”

 

Nakon godinu i pol dana borbe s bolešću preminula je 26. studenog 2006. godine, ne doživjevši ni 30 godina života. Nakon njene smrti osnovana je Zaklada Ana Rukavina, s ciljem stvaranja hrvatskog registra davatelja koštane srži. Djelatnost Zaklade je i stvaranje banke krvi iz pupkovine.

  Objavljeno: 28.03.2019, 11:48h