Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Sjednica Strukovne grupe agencija za posredovanje u prometu nekretnina i seminari

Sjednica Strukovne grupe agencija za posredovanje u prometu nekretnina i seminari

 

 

Sjednica Strukovne grupe agencija za posredovanje u prometu nekretnina Šibensko-kninske županije održati će se 13. prosinca u 10 sati u ŽK Šibenik. Na sjednici će se, prema predloženom dnevnom redu, raspravljati o Zakonu o fiskalizaciji, prijedlogu Zakona poreza na nekretnine, izmjenama i dopunama Zakona o posredovanju u prometu nekretninama.

Potom HGK Županijska komora Šibenik, Obrtnička komora Šibensko-kninske županije i Ministarstvo financija – Porezna uprava Ispostava Šibenik organiziraju besplatne edukativne seminare na području županije na temu Primjena Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom. Prvi seminar održat će se u petak, 14. prosinca  u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ Šibenik s početkom u 9 sati.

Odredbama novog Zakona uvodi se fiskalizacija u prometu gotovinom kao skup mjera koje su obvezatni provoditi obveznici fiskalizacije, kako bi se osigurao nadzor ostvarenog prometa u gotovini. Radi provedbe navedenog postupka, obveznicima fiskalizacije uvodi se obveza izdavanja računa putem elektroničkih naplatnih uređaja.

Obzirom na činjenicu da Zakon o fiskalizaciji stupa na snagu početkom iduće godine (01. siječnja 2013.), a obveznici fiskalizacije trebaju u periodu do stupanja na snagu Zakona obaviti određene predradnje radi kvalitetne pripreme za fiskalizaciju seminari će se također održati i u:

DRNIŠ, 17.prosinca 2012. (ponedjeljak) u 9 sati – Pučko učilište Drniš

KNIN, 17.prosinca 2012. (ponedjeljak) u 11 sati – Veleučilište Marka Marulića

VODICE, 18.prosinca 2012. (utorak) u 9 sati – Gradska uprava Grada Vodica

MURTER, 18.prosinca 2012. (utorak) u 11 sati – Župna dvorana, Podvrtaje  3

U sklopu svih seminara Hrvatski Zavod za zapošljavanje Područna služba Šibenik predstavit će mjere aktivne politike zapošljavanja.

  Objavljeno: 11.12.2012, 08:34h