Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Škola nekad i sad

Škola nekad i sad

 

 

U organizaciji Osnovne škole Brodarica danas s početkom u 19 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku bit će izvedena predstava Škola nekad i sad. 

Riječ je o predstavi koju su izveli učenici i nastavnici Osnovne škole „Stjepan Radić“ iz Imotskog povodom stote obljetnice svoje škole, koja je bila 5. listopada 2011. godine.

Priredbu su pripremili pod voditeljstvom Sanje Bago, profesorice hrvatskoga jezika i s tom priredbom predstavit će se i šibenskoj publici.

Priredba je uspješan splet pjesme, plesa i glume. Podijeljena je u tri scenske slike. Prva slika „Pismo“ s puno emocija, ali i humora govori o tegobnom životu imotskog čovjeka pedesetih godina prošloga stoljeća, o gastarbajterstvu, samoći… Priča je to o ženi koja sama školuje i odgaja djecu iščekujući muževo pismo iz tuđine.

 Druga slika prikazuje razred tih davnih pedesetih i šezdesetih godina 20. stoljeća. Isplivale su na površinu zaboravljene dječje igre, brojalice, pjesme… Slika je to koja pokazuje odnose seoske i gradske djece, roditelja i učitelja te učitelja i njegovih učenika.

 

                                                                                  

  Objavljeno: 03.05.2012, 07:27h