Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Slavna američka koreografkinja Kate Jablonski ponovo u Šibeniku

Slavna američka koreografkinja Kate Jablonski ponovo u Šibeniku

 

 

U Šibenik ponovo stiže slavna američka koreografkinja Kate Jablonski. The Kate Jablonski Statement,  ulomak iz plesne predstave Dream State izvest će u uvodnom show programu u sklopu svečanog otvorenja 11. Šibenik Dance Festivala na Tvrđavi sv. Mihovila u ponedjeljak,  25. srpnja 2022. godine, a cijelu predstavu dva dana kasnije na šibenskom Trgu Republike Hrvatske.

Predstava gledatelje uvodi u svijet nalik onome iz snova. Plesne priče intenzivne su i emotivne, a završnica predstave koja razotkriva besprijekornu tehničku uvježbanost plesača iz Sjedinjenih Američkih Država i veliki koreografski talent Kate Jablonski, donosi erupciju pozitivne energije, publici podiže raspoloženje i daje osjećaj nade.

„Znam imati jako živopisne snove! Činilo mi se zanimljivim napraviti predstavu temeljenu na snovima i neograničenim mogućnostima koje oni donose“, kazala je Kate Jablonski.

U sklopu priprema predstave za dolazak u Hrvatsku, u nedjelju je dva puta izvedena u Chicagu gdje je premijeru imala 2019. godine.

„U predstavi nastupa 17 plesača u dobi od 18 do 32 godine. Mnogi od njih plešu sa mnom godinama, neki još od djetinjstva. Svima im je izvedba u Šibeniku prvi nastup u Europi, a neki zbog toga i prvi put napuštaju SAD. Osobno obožavam Šibenik Dance Festival! Na festivalu nastupaju iznimno daroviti plesači, a lokacije izvedbi oduzimaju dah. Nadahnjujuće je i čarobno iskustvo na njima gledati plesne predstave iz cijelog svijeta“, dodala je Jablonski.

Ona je na Šibenik Dance Festivalu nastupila prije tri godine. Tada je ostala oduševljena Nacionalnim parkom Krka, pa će na isto mjesto povesti i plesače s kojima stiže ove godine.

„Nacionalni park Krku posjetit ćemo na moj rođendan što će biti jako posebno. Kada sam ga prvi put posjetila, nisam mogla pretpostaviti koliko je velik i lijep! Drago mi je da ću to iskustvo sada podijeliti sa svojim suprugom i plesačima“, rekla je koreografkinja i plesna pedagoginja koja će u Šibeniku voditi i plesnu radionicu Jazz Lyrical.

Njezina Beyond Words Dance Company spada među najuspješnije plesne centre u SAD-u, a edukacije Kate Jablonski tražene su i u Europi. Na You Tubeu spada među najpopularnije koreografkinje.

Šibenik Dance Festival se održava od 25. do 30. srpnja 2022. godine. Festival podupiru Grad Šibenik, Ministarstvo kulture i medija, Šibensko-kninska županija, Nacionalni park Krka te turističke zajednice Šibenika i Šibensko-kninske županije. Festival se održava u suorganizaciji s Tvrđavom kulture Šibenik.

 

  Objavljeno: 13.07.2022, 14:26h