Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

"Slušajte nas" u povodu Svjetskog dana kazališta

"Slušajte nas" u povodu Svjetskog dana kazališta

 

 

U srijedu, 27. ožujka kazališta diljem svijeta obilježavaju Svjetski dan kazališta, a tim povodom će na pozornicu HNK u Šibeniku stati mlađi polaznici Dramskog studija ‘Ivana Jelić’ - HNK Šibenik i izvesti predstavu "Slušajte nas". Početak predstave je u 18 sati. Predstava je to polaznika i polaznica Dramskog studija „Ivana Jelić“ kojeg vodi glumica i casting direktorica Oriana Kunčić. Predstava je nastala iz rada na improvizacijama dramskog studija i polaznika, kao temeljna metoda pedagoškog glumačkog pristupa u radu sa polaznicima dramskog studija Ivana Jelić.

"Teme koje su propitivale obiteljske, međugeneracijske i emocionalne odnose, zalazeći u svoju nutrinu i pokazujući umjetničku beskompromisnost u, prvo, suočavanju sa vlastitim, i problemima ljudi iz najbližeg okruženja, a zatim i sa scenskim izražavanjem uvjerljivih emocija. Proizašle su iz mog dubokog promišljanja, kako o samom teatru, njegovoj svrsi, utjecaju, moći ,da to tako kažem, tako i o problemu koji mi se učinio kao bezdan koji se otvorio . Mentalno zdravlje mladih nakon pandemije, za koji sam smatrala da kao društvo nismo dovoljno napravili. Mozaična dramaturška struktura omogućava zadržavanje autentičnosti i cjelovitosti svake od improvizacija, ali i tvori cjelinu: predstavu koja iz perspektive teenagera i adolescenata progovara o tome što je, zapravo, disfunkcionalna obitelj, kakvi sve oblici disfunkcionalnosti postoje i kako utječu na krhku psihu mladih i njihov doživljaj svijeta koji ih čeka – svijeta odraslih. I tako se otvorio prostor u kojem su oni mogli reći sve sto ih tišti, plakati, smijati se, plesati, urlati… Na nama je da ih „slušamo“. Nije li u tome istinska i neprocjenjiva svrha teatra?“, poručuje Oriana Kunčić.

Ulaz je slobodan, a besplatne ulaznice preuzimaju se na blagajni kazališta od utorka, 26.3. od 10 do 13 sati i jedan sat prije početka predstave.

  Objavljeno: 26.03.2024, 14:02h