Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Službeno otvoren gat Vrulje-projekt vrijedan 7,2 milijuna eura

Službeno otvoren gat Vrulje-projekt vrijedan 7,2 milijuna eura

 

 

Premijer Zoran Milanović i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, danas su u Šibeniku službeno otvorili gat Vrulje, najveći šibenski infrastrukturni objekt vrijedan 7,2 milijuna eura, ključan za daljnji razvoj turističkog i pomorskog potencijala grada Šibenika.

 

„Otvaranje ovog gata stvara nove mogućnosti u razvoju pomorskih i turističkih potencijala, te gospodarskom i prometnom oživljavanju Šibenika i cijele okolice“, poručio je gradonačelnik Šibenika dr. Željko Burić.

Površina gata povećana je na ukupno 26.000 metara kvadratnih, a obuhvaća dva veza za međunarodni i dva za javni pomorski promet, što će doprinijeti gospodarskom i turističkom razvoju lokalne zajednice. Budući projekti uključuju gradnju pomorsko-putničkog terminala i garaže, rekonstrukciju cestovne i željezničke mreže u luci, proširenje lučkog područja i izgradnju spojne obale Dobrika – Rogač.

Radovi na gatu Vrulje bili su gotovi u rujnu, no službeno otvorenje bilo je odgođeno zbog činjenice da je gat trebao proći tehnički pregled i dobiti uporabnu dozvolu, koju je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja izdalo prošli tjedan. Sami gat bio je i ranije u funkciji, jer mu je u studenom prošle godine izdana privremena uporabna dozvola u trajanju od 90 dana.

Radove na gatu Vrulje u Šibeniku otvorila je premijerka Kosor prije pet godina. Posao je bio povjeren Konstruktoru, a nakon što je tvrtka završila u stečaju radove je preuzeo Strabag Pomgrad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Objavljeno: 24.02.2015, 13:59h