Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Software StartUp Akademija u Šibeniku

Software StartUp Akademija u Šibeniku

 

 

Jutros je u konferencijskoj dvorani Veleučilišta u Šibeniku predstavljen program Software StartUp Akademije, koju u suradnji sa šibenskim Veleučilištem i Microsoftom organizira Grad Šibenik.

„Šibenik je jedan od pet hrvatskih gradova u kojima Microsoft Hrvatska provodi ovaj program i zbog toga sam sretan i ponosan. Vi, mladi ljudi, koji studirate na našem Veleučilištu i odnedavna sveučilišnom Studiju energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, budućnost ste našega grada i naše zemlje i zato smo odlučili pružiti vam mogućnost da se dokažete i kroz ovaj program. Naša želja jest da na vašem znanju i na vašim sposobnostima stvorimo novi, prepoznatljiv proizvod, tehnološki više razine i taj proizvod kvalitetno valoriziramo na dobrobit svih nas.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić obraćajući se šibenskim studentima.

Uz poticanje razvoja IT sektora, Akademija je namijenjena je svim mladim ambicioznim timovima koji će uz pomoć mentora iz struke usavršiti svoju ideju i uspješno je plasirati na tržište, a najbolji će dobiti priliku predstaviti se na ovogodišnjem izdanju Microsoft Win Daysa.

„U gradovima veličine Šibenika za očekivati je da se stvore kvalitetne priče jer imate jači doticaj s lokalnim fakultetima i ostalim subjektima. Pored studenata, na ovu Akademiju se mogu prijaviti i stariji srednjoškolci i mlađe nezaposlene osobe. Najbolje aplikacije bit će prezentirane pred investitorima, a nagrada za najbolji proizvod je 40 tisuća kuna. Dobitnik bi taj novac trebao utrošiti na implementaciju i rješenje proizvoda, a trebao bi osnovati i svoju firmu.“, – poručila je šibenskim studentima Nina Šindija iz Microsoft Hrvatska.

Akademija je osmišljena kao programerski i poslovni program te u kombinaciji s praktičnim radom već treću godinu daje konkretne projekte koji plijene pažnju stručnjaka, ali i pronalaze svoje kupce. Takav koncept u kojem polaznici informacije dobivene na predavanjima mogu uz pomoć svojih mentora odmah i primijeniti na stvarnim problemima i zadacima, pokazao se kao uspješna formula, a Šibenik se našao među samo 5 hrvatskih gradova u kojima se provodi ovaj program.

Brojna predavanja i praktične radionice iz područja informatike, marketinga, promocije i poslovanja omogućit će svim sudionicima stjecanje dodatnih znanja i vještina potrebnih za napredak i ostvarivanje ciljeva i želja.

 

 

 

  Objavljeno: 06.11.2015, 13:27h