Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Solistički koncert Edina Karamazova održat će se na Zlarinu

Solistički koncert Edina Karamazova održat će se na Zlarinu

 

 

Solistički koncert Edina Karamazova održat će se na Zlarinu u nedjelju, 4. kolovoza 2013. u crkvi Marijina Uznesenja s početkom u 21,15 sati. Ulaz na koncert je slobodan, a prikupljeni prilozi namijenjeni su za obnovu crkvenih orgulja. Organiziran je besplatan prijevoz brodom za Zlarin s mula Krke u 20 sati kao i povratak poslije koncerta.. Predbilježbe zainteresiranih od 29.7. u marketingu HNK u Šibeniku radnim danom od 9 do 13 sati na telefon .

 

Organizator je Antiphonus Records u suradnji s HNK u Šibeniku.

 

Edin Karamazov svojim se izvedbama tijekom prošlog desetljeća dokazao kao jedan od najuzbudljivijih i najkarizmatičnijih svirača gitare i lutnje u svijetu. Potvrdila su to priznanja kritičara u Europi , Americi ili Aziji , te brojne pohvalne kritike njegovih virtuoznih i emocionalnih izvedbi repertoara u rasponu od prvih zapisanih skladbi iz 16. stoljeća pa sve do glazbe balkanskih Roma.

Svoj prvi solo nastup kao svirač na lutnji imao je 1998. godine i to kao zamjena, u posljednji čas, za legendarnog gitarista, Juliana Breama, svirača starije generacije koji je takodjer ponovno oživio interes za lutnju. Od tada je Edin Karamazov izveo i snimio više od 90 nosaca zvuka s brojnim umjetnicima i međunarodnim ansamblima za ranu glazbu.

Kao interpret majstorske tehničke vještine na brojnim žičanim instrumentima iz raznih kultura i različitih razdoblja, Karamazov je kao solist nastupao u Concertgebouwu u Amsterdamu, u Berlinskoj filharmoniji, Carnegie Hallu, bečkom Konzerthausu, Sidney-skoj operi, londonskom Royal Albert Hallu,  Salle Pleyel u Parizu, National Centre for the Performing Arts u Pekingu, Orchard Hall u Tokiju kao i na svim važnijim svjetskim festivalima. Usprkos postignutom uspjehu, Karamazov i dalje održava nenajavljene ulične nastupe. Njegova solo diskografija, u izdanju kuće Decca records, uključuje i nagrađivane albume ''Come, Heavy Sleep'' (''....Karamazov svira kao Bog...''  Le Monde,2004)  i ''The Lute Is a Song'' (''... Karamazov je carobnjak ...'' Los Angeles times, 2009.) na kojem Edinu gostuju Renee Fleming, Andreas Scholl, Kaliopi i Sting.

 

Edin je dobio brojna priznanja među kojima vrijedi izdvojiti Edison-Preis Amsterdam 2001., Grammy nominaciju 2002., Grand Prix du Disque 2004., Brit Classical Award nominaciju 2006., Premio Goffredo Petrassi za najboljeg instrumentalista u  2007. godini i Premio Cubadisco 2009. za najboljeg inozemnog muzicara na Kubi.

 

Ove sezone Edin Karamazov gostuje u Australiji, Europi i Juznoj Americi, te snima nekoliko nosača zvuka na otoku Zlarinu, Hrvatska, među ostalim i u suradnji s drugim vrhunskim glazbenicima poput violiniste Stefana Milenkovića te čeliste Borisa Andrianova.

  Objavljeno: 02.08.2013, 09:11h