Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Središnja proslava 25. obljetnice Hrvatske ratne mornarice u Šibeniku

Središnja proslava 25. obljetnice Hrvatske ratne mornarice u Šibeniku

 

 

 

 

Središnja svečanost proslave 25. obljetnice ustrojavanja Hrvatske ratne mornarice (HRM), koja se ove godine slavi u sklopu 25. obljetnice spomendana Rujanskog rata, održana je danas u Šibeniku.

 

Svečanosti je prisustvovala predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović u pratnji zapovjednika HRM-a kontraadmirala Predraga Stipanovića, načelnika Glavnog stožera OSRH generala zbora Mirka Šundova, ministra obrane Josipa Buljevića, ministra unutrašnjih poslova Vlahe Orepića, gradonačelnika Željka Burića, šibensko-kninskog župana Gorana Pauka, bivših zapovjednika i djelatnika HRM-a, predstavnika udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnika Vojno-diplomatskog zbora i drugih.


Predsjednica Grabar Kitarović mornarima, kadetima, dočasnicima, časnicima i pripadnicima Hrvatske ratne mornarice čestitala je današnju obljetnicu, a hrvatskim braniteljima čestitala je 25. obljetnicu Rujanskog rata.

 

„Iskazujem srdačnu čestitku i zahvalu svim hrvatskim braniteljima posebno onima na Žirju koji su pridonijeli obrani Šibenika u Domovinskom ratu. Bila je to ključna obrana u kojoj je prevagnuo ljudski čin, motiviranost i hrabrost hrvatskih vojnika i svih ljudi“, poručila je u svom govoru predsjednica.

 

Nakon prigodnih govora, uslijedilo je čitanje odluke o promaknućima, nagradama i pohvalama i njihovo uručenje pripadnicima Hrvatske ratne mornarice, a potom je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u pratnji župana Gorana Pauka i gradonačelnika Željka Burića položila cvijeće kod Spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu na Baldekinu.

 

Počast svim poginulim pripadnicima HRM-a u Domovinskom ratu odana je uoči središnje svečanosti polaganjem vijenaca u more u gradskoj luci Šibenik.

 

Današnju proslavu u Šibeniku dodatno je obogatio mimohod branitelja, građana i učenika osnovnih i srednjih škola koji su jutros prodefilirali ulicama grada te Sajam braniteljskim zadruga na šibenskoj rivi.

 

Brodovi HRM, podsjetimo, otvoreni su za posjet građanstva danas od 16 do 19 sati te sutra, 17. rujna, od 9 do 12 sati.

 

 

 

  Objavljeno: 16.09.2016, 12:18h