Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Šibenski trener Teo Piasevoli odveo hrvatsku reprezentaciju optimista do europske bronce

Šibenski trener Teo Piasevoli odveo hrvatsku reprezentaciju optimista do europske bronce

 

 

Hrvatska jedriličarska reprezentacija pod vodstvom Tea Piasevolija, šibenskog trenera iz Jedriličarskog kluba Šibenik, osvojila je brončanu medalju u poretku nacija na Europskom prvenstvu klase optimist koje se održalo u talijanskom Marine di Carrara.

Na prvenstvu je sudjelovalo 160 dječaka i 100 djevojčica iz 32 europske zemlje. Naslov prvaka među dječacima je treći put otišao u ruke grčkog jedriličara Iasona Panagopoulosa, a među djevojčicama titula prvakinje je otišla u ruke Opatijke Vite Erceg.

U poretku momčadi Hrvatska se između 32 reprezentacije Europe popela na postolje iza Grčke i domaćina Talijana, koji su na ovom prvenstvu bili najuspješnija reprezentacija.

U sastavu reprezentacije je jedrio Marul Vlahov iz JK Šibenik i Maro Uroda iz JK Tijat Vodice, a trener i team leader reprezentacije je bio Teo Piasevoli (trener JK Tijat i JK Šibenik).

„Vratili smo se doma s dvije nagrade. Vita je prvakinja Europe, a reprezentacija brončana. Cijela sezona izbornih regata je nekako bila pozitivna. Dobro se radi po klubovima. Odradili smo dobre pripreme za uskršnje praznike u Crikvenici, a prije ovog prvenstva smo odradili ciljane pripreme sa svim reprezentativcima gdje nam je na Krapnju bila jedriličarska baza“, kazao je Piasevoli.  

  Objavljeno: 08.07.2024, 12:09h