Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Stara gradska jezgra od danas i na informativnim tablama

Stara gradska jezgra od danas i na informativnim tablama

 

 

U okviru projekta označavanja i signalizacije stare gradske jezgre, kao našeg najvrjednijeg resursa i najvećeg turističkog potencijala uz fortifikacijski sustav, Turistička zajednica grada Šibenika jučer je postavila dvije velike osvijetljene table plana stare gradske jezgre, koje će tijekom današnjeg dana biti stavljene u  funkciju.

Plan stare gradske jezgre napravljen je na bazi konzervatorske karte koju je izradila dipl.ing.arh. Živana Stošić,a na kojoj su prikazana sva registrirana kulturna dobra.

Informacije na tabli su podijeljene u  pet potkategorija: povijesni spomenici, vrijedne lokacije, galerije i muzeji, praktične informacije, zanimljivosti (specifični detalji). Katedrala sv. Jakova, kao najznačajniji spomenik unutar stare gradske jezgre,  posebno je označena i tekstualno opisana. Tabla ima antigrafitni sloj, napisana je na hrvatskom i engleskom jeziku, a na njoj se nalazi i QR code preko kojeg dolazimo do web stranice TZ grada Šibenika. Prema sugestiji udruga turističkih vodiča na tablu je stavljena i napomena da samo licencirani vodiči za naše područje mogu voditi grupe turista po Šibeniku.

Table su postavljena na Poljani Maršala Tita – između Gradske knjižnice i parka R. Visianija te na rivi ispod katedrale sv. Jakova. Grafičko rješenje je napravio Marko Barišić uz nadzor Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture u  Šibeniku, a table je izradila tvrtka „Lineta d.o.o.“ Šibenik. Ukupna vrijednost ovog projekta je 28.000,00 kn (s PDV-om).

  Objavljeno: 26.04.2013, 14:03h