Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Startala 23. Međunarodna jedriličarska regata Civitanova – Šibenik

Startala 23. Međunarodna jedriličarska regata Civitanova – Šibenik

 

 

Prva polovica srpnja nezaobilazan je termin održavanja Međunarodne jedriličarske regate Civitanova – Šibenik koja spaja dva grada na suprotnim obalama Jadrana,  Civitanovu Marche i Šibenik. Tako je i ove godine i to po 23. put. 

Regata je startala iz luke Civitanova danas oko 13 sati,  a dolazak jedrilica u Šibenik predviđen je sutra, termin ovisi o vremenskim uvjetima. No, u subotu,  13. srpnja,  jedriličari računaju da će  ploviti među hrvatskim otocima, čemu se posebno raduju talijanski sudionici regate koje onda čeka i povratak u Civitanovu. Na ovoj prestižnoj "Offshore" regati, Challenger Trophy grada Civitanove pripast će jedrilici prvoplasiranoj u stvarnom vremenu u klasi Orc, a Challenger Trophy Grada Šibenika bit će dodijeljen jedrilici prvoplasiranoj u ukupnom poretku u korigiranom vremenu.

U regati sudjeluje 45 jedrilica, od kojih 20 pripada klasama Orc 1 – 0/A, Orc 1-B, Orc 2, Orc x 2.  Ostalih 25 jedrilica natječe se u skupinama Libera 4-3, Libera 2 i Libera 1.

U postavi šibenske jedrilice je i Ante Galić, tajnik Grada Šibenika. Šibenčane je u Civitanovi primio Claudio Morresi, zamjenik gradonačelnika.

Regatu, pod okriljem Talijanske jedriličarske federacije (FIV), organizira Jedriličarski klub Portocivitanova u suradnji s šibenskim Jedriličarskim klubom Val, a pokrovitelji su Grad Šibenik, Regija Marche i Općina Civitanova Marche.

  Objavljeno: 11.07.2024, 14:22h