Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Stavljen konačni potpis na Sporazum o suradnji gradova Šibenik i Humenne

Stavljen konačni potpis na Sporazum o suradnji gradova  Šibenik i Humenne

 

 

 

Svečanim potpisivanjem Sporazuma  o promicanju prijateljstva i suradnje u  Humenneu danas je potvrđeno  prijateljstvo ovog slovačkog grada i grada Šibenika.

„ Sporazum  o suradnji formalna je potvrda poveznica koje se već godinama stvaraju među  našim gradovima. Ovim prijateljstvom spajamo kontraste jer je   Hummenne  prekrasan kontinentalni grad, dok se Šibenik ponosi svojim morem i prekrasnom obalom.“, rekao je na današnjem potpisivanju Sporazuma gradonačelnik Željko Burić, dodajući da vjeruje da  će se u budućnosti stvarati i jača kulturna i gospodarska suradnja Šibenika i Humennea.

Gradonačelnica Humennea Jana Valova ukazala  je na bogatu povijest grada Humenne koji obilježava 698. obljetnicu prvog pisanog spomena, a danas je industrijski razvijen grad, drugi po visini BDP-a u Republici Slovačkoj. Valova je izrazila zadovoljstvo dosadašnjom  suradnjom sa Šibenikom gdje su već ranije realizirani programi kulturne suradnje vezane uz Međunarodni dječji festival u Šibeniku.

Gradonačelnik Burić ovom prigodom pozvao je predstavnike prijateljskog grada na proslavu 950. obljetnice prvog spomena Šibenika koju ćemo obilježiti naredne 2016.godine.

Izaslanstvo Grada Šibenika boravi u Humenneu budući je zakonska obveza potpisivanje Sporazuma u oba grada. Predstavnici slovačkog grada boravili su u Šibeniku u lipnju ove godine  kada je upriličeno prvo potpisivanje Sporazuma, a danas je Sporazum zaključen stavljanjem konačnog potpisa u Humenneu.

 

  Objavljeno: 04.09.2015, 17:02h