Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Što birate? Dva koncerta, šest filmova i dječji program Bubamarac u Kući Arsen ovog tjedna

Što birate? Dva koncerta, šest filmova i dječji program Bubamarac u Kući Arsen ovog tjedna

 

 

Ponedjeljak

Nakon dva mjeseca učenja i druženja, polaznici radionice ‘Moje pjesme, moji snovi’ održat će završni koncert. Polaznici, njih 17, su se za koncert pripremali na radionicama pod vodstvom mentora, šibenskih glazbenika Nataše Cvitan i Mate Anića. Ulaz je slobodan do ispunjenja kapaciteta dvorane, a koncert počinje u 20 sati.

Srijeda

Filmska srijeda počinje u 18,30 sati filmom Back to Black o jednoj od najvećih glazbenica našeg doba i tragičnoj figuri nevjerojatnog talenta čija prerana smrt nije okončala brojne kontroverze koje su pratile njezin život – Amy Winehouse. Film prati njezin turbulentan život i energičnu glazbu, portretirajući pritom njezin iskričavi duh: od teen Židovke iz Camdena do karizmatične i beskompromisne glazbenice čije je pjevačko umijeće impresioniralo milijune fanova diljem svijeta. U hvaljenoj i nadahnutoj glumačkoj izvedbi, na velikom platnu Amy je oživjela glumica Marisa Abel.

S početkom u 21 sat slijedi program 3 za 1  - manifestacija Mjesec našeg filma koju organizira Hrvatski audiovizualni centar. Na velikom platnu kina Arsen bit će prikazani kraći filmovi Zvjerka, Piknik i Jedna od nas.

Zvjerka 
Film redateljice Daine Oninunas Pusić prati napet, ali uhodan odnos stogodišnje Nade i njezina 75-godišnja kćeri Vere. Djetinjasta Vera brine za svoju nijemu i nemoćnu, iako ponekad okrutnu majku. Jedne večeri u Nadinu sobu uleti šišmiš i nađe utočište ispod njena kreveta. Prisutnost životinje postupno vraća starici izgubljenu snagu. 

Piknik
Na sarajevskim cestama velika je gužva. Petnaestogodišnji Emir u društvu nadzornika socijalne službe odlazi u posjet ocu Safetu koji je na izdržavanju zatvorske kazne. Kratkometražni film Jure Pavlovića premijeru je imao na Berlinaleu, a impresivnu turneju po nizu uglednih filmskih festivala zaokružilo je osvajanje “europskog Oscara” – Europske filmske nagrade. 

Jedna od nas
Dokumentarac u režiji nagrađivanog filmaša Đure Gavrana prati reakcije jedne zajednice na otkriće o seksualnom zlostavljanju. Na proslavi petnaeste godišnjice mature kolege iz razreda razgovaraju o poslu, djeci i srednjoškolskim dogodovštinama dok pokušavaju pronaći način da započnu razgovor o spoznaji koja ih je sve šokirala: kolegica s kojom su četiri godine dijelili klupe žrtva je obiteljskog seksualnog zlostavljanja.

Petak

Darko Rundek, jedan od najznačajnijih domaćih glazbenika, skladatelja i tekstopisaca stiže u Kuću umjetnosti Arsen u pratnji glazbenice Ane Kovačić! Ulaznice za koncert su rasprodane.

Subota

Film Izazivači na velikom platnu Kina Arsen počinje u 18,30 sati. U središtu senzualne, uzbudljive sportske drame redatelja Luce Guadagnina ljubavni je trokut: nekadašnja velika nada tenisa Tashi, njezin suprug Art te Artov najbolji prijatelj iz djetinjstva, a sada glavni rival (i izvan teniskog terena) Patrick. Nakon kobne sportske ozljede, Tashi se okreće treniranju i svog supruga sprema za uspjeh na Grand Slam turnirima. Protagonistički trio čine vatreni, poletni, kompleksni, ali zabavni i zavodljivi likovi, a opijajuću kemiju među njima na veliko su platno nadasve uvjerljivo dočarali Zendaya, Josh O’Connor i Mike Faist.

Tijelo

S početkom u 21 sat, dokumentarac slovenske redateljice Petre Seliškar, upušta se u istraživanje nesvakidašnjeg života žene koja se bori protiv niza rijetkih autoimunih bolesti. Film je nastajao punih dvadeset godina tijekom kojih je Seliškar pratila neobičan život svoje bliske prijateljice Urške. Nekoć manekenka, a danas profesionalna pijanistica, Urška se suočava s nesvakidašnjim izazovima, ali nikada ne gubi svoj neukrotivi duh. Oporavljajući se od bolesti središnjeg živčanog sustava, morala je naučiti govoriti, hodati, upoznati sebe, prepoznati okolinu i kćer te ponovno prihvatiti, razumjeti i voljeti svoje tijelo koje je – činilo joj se – želi uništiti. Baš kada joj se život počeo vraćati u normalu, Uršku je zadesila nova bolest, mnogo misterioznija i podmuklija od prve.

BUBAMARAC

Putujuća, lutkarska, kazališna družina Vjeverica izvodi predstavu ‘U seoskom dvorištu’ u subotu u 11 sati. Radnja prati Lisicu Lidiju koja dolazi u seosko dvorište i kaže svim životinjama da želi upoznati pjetlića Slavka. Je li to zaista njena namjera saznajemo u predstavi koja za cilj ima djecu upoznati s domaćim životinjama. Osnovna odgojna zadaća predstave je potaknuti ljubaznost, pristojnost i dobrotu prema bližnjima te toleranciju na različitost.

U nedjelju u 11 sati na kino platnu za Bubamarce počinje film Imaginarni prijatelji o djevojčici Bei koja jednog dana otkriva da posjeduje nevjerojatnu moć: može vidjeti imaginarne prijatelje svih ljudi. Ta će ju supermoć odvesti u čarobnu avanturu kako bi ponovno povezala zaboravljene imaginarne prijatelje s njihovom (sada odraslom) djecom.

ULAZNICE

Ulaznice po redovnoj cijeni dostupne su online i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen. Članovi Kluba prijatelja popust ostvaruju na fizičkim prodajnim mjestima uz predočenje važeće članske iskaznice.

Više o programu možete doznati ovdje, kao i na Facebooku i Instagramu Kuće umjetnosti Arsen. 

  Objavljeno: 13.05.2024, 12:18h