Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Što je novo u Dallasu? : od Dealey Plaze do Parklanda i dalje

Što je novo u Dallasu? : od Dealey Plaze do Parklanda i dalje

 

 

U ponedjeljak, 25. studenog, u Gradskoj knjižnici  Jurja Šižgorića, bit će predstavljana  knjiga Što je novo u Dallasu? : od Dealey Plaze do Parklanda i dalje Davora Andrijaševića. U sklopu predstavljanja bit će održano stručno predavanje koje obrazlaže kriminalističke i forenzičke aspekte atentata na američkog predsjednika J. F. Kennedyja. Nakladnik je Naklada Bošković, a predstavljači su International Police Association (IPA) - klub Split i Hrvatski časnički zbor grada Splita. Početak u 18 sati. 

Autor Davor Andrijašević govori o atentatu na američkog predsjednika Johna Kennedyja davne 1963. godine:

"Postoji puno teorija i sve one imaju svoje protagoniste i dokaze, ali niti jedna od njih ne drži vodu. To je misterija svega. Gdje god da se uputite u istraživanju, jednog trenutka ćete stati. Teško je odgovoriti zašto je to tako. No, činjenica je da je prošlo 50 godina od atentata. Tada je to bio šok za čovječanstvo, a danas je to povijesni događaj razmatran na znanstvenoj osnovi. Danas se njime više ne igraju istražitelji policajci, već forenzičari, metalurzi koji imaju rasprave o kemijsko-metalurškom statističkom aspektu jednog jedinog metka…

Ova knjiga je povijesni pregled čitavog slučaja. U prvom dijelu stavio sam se u ulogu apologete službene verzije, a u drugom dijelu raspravljam sa stajališta najvećeg skeptika na svijetu, tražim rupe u službenoj verziji i nabrajam sve pravce i rukavce istraga koje su do danas provedene, kako od istrage Kongresa tako do istraga privatnih istražitelja."

  Objavljeno: 22.11.2013, 07:52h