Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Što nas čeka na ovogodišnjoj Adventuri?

Što nas čeka na ovogodišnjoj Adventuri?

 

 

Za dva tjedna božićne će lampice osvijetliti Perivoj Roberta Visianija i označiti početak novog izdanja omiljene šibenske Adventure – vremena u kojem nema briga, nema zime, ali ima pregršt programa na više gradskih lokacija.

 

U dobro poznatom Adventurinom Parkiću redat će se lokalne snage i brojni gosti. U utorak, 12.12. stiže Spectrum,  bend koji ne zna za granice u glazbi i svira funk, soul, pop-rock i jazz. Nastavak uživanja u dobrim vibracijama hitova osamdesetih i devedesetih slijedi 19. prosinca uz El Gato, dok 14.12. stiže Zemlja Gruva. Devet glazbenika nevjerojatno zarazne energije, specifičnog imidža i neobičnog izričaja kombinira afro, neo soul, ragg, reggae, jazz i swing glazbu. Zvuk je to koji poručuje nema zime!

 

Neće je biti ni na Maloj loži, drugoj lokaciji ovogodišnje Adventure gdje na tamošnju pozornicu 27.12. staje Bloom, kreativna šibenska četvorka koja jazz standardima i blues, soul, rock pjesmama daje svoj osebujni pečat.

 

I ove godine nezaobilazne su podnevne zabave u Parkiću! Onu na Badnje jutro predvode Fenixi, dok će na Silvestrovo jutarnju atmosferu grijati grupa Oranž te udariti tempo za sve ono što nas čeka u najluđoj noći u godini!

 

Kome tri bine nisu dosta da se ispleše u novogodišnjoj noći, to može učiniti prve večeri 2020. godine u Parkiću na dobre, stare disco hitove najpoznatije švedske grupe. Za stariju generaciju povratak u mlade dane, a za mlađe otkrivanje novog glazbenog svijeta pripremaju vrhunski glazbenici okupljeni u ABBA Real Tribute bend.

 

One najmlađe za vrijeme trajanja Adventure očekuje kontinuirani, zabavni, radionički program u Galeriji Matija, a sve s ciljem dizanja ekološke svijesti. Tako će najmlađi posjetitelji i ove godine otkrivati nove načine izrade blagdanskih dekoracija i poklona, pretvarajući korištene tegle, tkanine, vrećice, odbačene igračke u blagdansku čaroliju maštovitih ukrasa. Uz svakodnevni radionički program održat će se i dvije predstave u režiji Virka: 21.12. Crvenkapica i ne tako strašan vuk, a 28.12. Šišmišići.

 

Što će se još naći na Adventurinom kalendaru bit će poznato uskoro, a detalje možete pratiti na Adventurinoj Facebook i Instagram stranici te na internetskoj adresi – adventura.sibenik.hr.

  Objavljeno: 22.11.2019, 12:52h