Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Strip-natječaj za djecu na temu “Upoznaj svoja prava!

Strip-natječaj za djecu na temu “Upoznaj svoja prava!

 

 

U povodu Međunarodnog dana dječjih prava, Društvo Naša djeca  Šibenik i Centar za vizualnu kulturu djece i mladih Knjižnice organiziraju strip-natječaj na temu “Upoznaj svoja prava!”. Djeca trebaju nacrtati, flomasterom, olovkom ili drugim crtaćim priborom, kratki strip koji će prikazati (ne)zgodu vezanu za njihova prava. Stručno izborno povjerenstvo izabrat će i nagraditi pet najboljih stripova. Nakon natječaja stripovi će biti izloženi u Knjižnici.

Djeca svoje radove, s naznakom “za strip natječaj”,  mogu donijeti u Knjižnicu ili ih poslati poštom.Kontakt osoba je Zdenka Bilušić, voditeljica Centra za vizualnu kulturu djece i mladih Knjižnice (zbilusic@knjiznica-sibenik.hr)

Generalna skupština UN-a je 20. studenog 1959. godine usvojila "Deklaraciju o pravima djeteta", a trideset godina poslije je usvojila "Konvenciju o pravima djeteta".

Od 20. studenog 1989. godine., u cijelome se svijetu obilježava 
Međunarodni dan dječjih prava
, koji je potaknula Organizacija ujedinjenih naroda. Njime se želi senzibilizirati javnost i ustanove za potrebu zaštite maloljetnika od zlouporabe, nasilja i raznih oblika diskriminacije.

  Objavljeno: 25.10.2013, 07:32h