Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Stručno-edukativni susret policije

Stručno-edukativni susret policije

 

 

U organizaciji Službe organiziranog kriminaliteta PNUSKOK-a, Uprave kriminalističke policije i Službe prevencije Ravnateljstva policije, te PU šibensko-kninske u petak, 25. listopada, održan je stručno-edukativni susret policijskih službenika kriminalističke, granične i temeljne policije, uključujući i rukovoditelje iz svih policijskih postaja PU šibensko-kninske.

 

Edukativni dio susreta vodila je Sandra Veber, voditeljica Službe prevencije Ravnateljstva policije, te policijski službenici PNUSKOK-a Olga Bijelić i Dean Dretar.

 

Tema ovog  interaktivnog radnog susreta usmjerila se na trgovanje ljudima s ciljem usvajanja najboljih praksi i metoda za učinkovito postupanje na području identifikacije žrtava trgovanja ljudima, kao i detektiranja ove vrste kriminaliteta.

 

Istaknuta je važnost proaktivnog, preventivnog i represivnog djelovanja, međusobne razmjene informacija i suradnje, kako među različitim rodovima policije tako i s drugim nadležnim tijelima i institucijama i organizacijama civilnog društva, kao i potrebe stalnog razvijanja međunarodne i regionalne suradnje.

 

 

Isto tako, naglašena je potreba preventivnog djelovanja u cilju senzibilizacije potencijalnih žrtava trgovanja ljudima i ukazivanja na opasnosti i rizike potencijalno ranjivih skupina ove vrste kriminaliteta.

  Objavljeno: 28.10.2013, 08:55h